Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrii din UE s-au reunit pentru a gasi solutii privind revigorarea economiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: finantare, masuri, ue, fond ue, companii, stimulare a investitiilor

Necesitatea de revigorare a economiei a facut ca ministrii de Finante ai Uniunii Europene sa se reuneasca la 13 septembrie si sa dezbata noi planuri pentru finantarea economiei comunitare cu sume care ajung la miliarde de euro, evitand insa cresterea datoriilor.


Pe fondul redresarii economice fragile din cea mai grava criza financiara din ultima generatie, informeaza Mediafax, ministrii de Finante au insarcinat Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii (BEI) sa redacteze o lista de proiecte care sa creeze crestere si sa decida cum sa fie finantate, relateaza Reuters.

In aceasta privinta, citat de aceeasi sursa, ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan, a declarat:

"Am dat mandat Comisiei si BEI sa prezinte un raport initial referitor la masurile practice care pot fi luate, proiecte profitabile de investitii care sunt justificate".

Totodata, ministrii urmeaza sa discute proiectele si mijloacele de investitii la urmatoarea lor reuniune, din luna octombrie.

In ce priveste finantarea proiectelor, au fost analizate patru idei, noteaza Mediafax: "un plan italian pentru noi instrumente de finantare pentru companii, o propunere franco-germana de stimulare a investitiilor private si o propunere poloneza pentru infiintarea unui fond UE in valoare de 700 de miliarde de euro". Se are in vedere si o propunere a viitorului presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru un program de investitii in valoare de 300 de miliarde de euro destinat relansarii economiei europene.

Ministrul de Finante francez, Michel Sapin a declarat: "Nu avem o bagheta magica, dar avem nevoie de crestere, trebuie sa stimulam cererea fara sa ne indatoram. Este nevoie de mixul corespunzator de bani publici si privati", a declarat ministrul de Finante francez, Michel Sapin.

Potrivit sursei citate, economia UE, care genereaza circa un sfert din PIB-ul mondial, a inregistrat anul trecut o crestere de numai 0,1%, iar rata somajului este aproape dubla fata de cea din Statele Unite, cu aproximativ 25 de milioane de persoane fara un loc de munca.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrii din UE s-au reunit pentru a gasi solutii privind revigorarea economiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016