Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de Urgenta initiata de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri privind finantarea intreprinderilor mici si mijlocii si domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere cuprinsa intre 27 kWp – 100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de 22 kW pentru vehicule electrice si electrice plug – in, prin Programul de finantare “ELECTRIC – UP”.
Programul beneficiaza de o alocare bugetara de 100 milioane de euro.
Conform unui comunicat de presa MEEMA, masurile luate urgent de Guvern vizeaza compensarea unor pierderi de capital financiar si de resurse umane in categoria interprinderilor mici si mijlocii si domeniului HORECA, inregistrate in urma situatiei sanitare.
“Orice criza reprezinta si o oportunitate, iar Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri vine in sprijinul antreprenorilor din domeniul HORECA pentru a le permite sa-si creasca eficienta energetica, contribuind, in acelasi timp si la atingerea tinelor de reducere a gazelor cu efect de sera. Este o masura de tip win-win, in care operatorii economici destul de greu incercati in aceasta perioada si lipsiti, in anumite cazuri, de capitalul necesar investitiilor, primesc o gura de oxigen, in timp ce contribuim la crearea unui mediu economic competitiv si sustenabil. Sunt ferm convins ca acest program va da roade rapid, atat in ceea ce priveste performanta economica si sustenabilitatea societatilor comerciale, cat si in ceea ce priveste tintele de mediu”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
Atingerea obiectivelor asumate de Romania privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, dezvoltarea capacitatii de producere de energie electricadin surse regenerabile si cresterea eficientei energetice reprezinta, de asemenea, actiuni esentiale ale Guvernului, in contextul adoptarii documentului.
Prin proiectul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri se asigura finantarea intreprinderilor mici si mijlocii si a persoanelor juridice romane, care au inscrise ca activitate principala sau secundara, conform codurilor CAEN, una din activitatile corespunzatoare domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata cuprinsa intre 27 kWp - 100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de 22 KW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in.
Obiectivele programului MEEMA vizeaza creşterea gradului de utilizare a surselor regenerabile de energie, precum si a eficienţei energetice, imbunataţirea calitaţii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si, optional, livrarea surplusului de energie electrica in reţeaua nationala de energie electrica, precum si dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrica in domeniul HORECA, stimularea utilizarii autovehiculelor electrice si electrice hibrid plug-in, dezvoltarea transportului ecologic.
Sumele necesare implementarii Programului de finantare se asigura nual, de la bugetul de stat, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate cu destinatia finantarii proiectelor in eficienta energetica si dezvoltarii capacitatilor de producere de energie din surse regenerabile, cu impact asupra reduceri emisiilor de gaze cu efect de sera, in bugetul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.
Sursa: MEEMA
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Guvernul a adoptat un nou OUG pentru sprijinirea IMM-urilor si domeniul HoReCa. Bugetul este de 100 milioane de euro":
Rating:
Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Articole similare
Cum puteti accesa cofinantarea pentru proiectele europene prin IFNNoua hotarare privind reorganizarea MFP si ANAFTabel nominal pentru acordarea sumelor prevazute de Art III din OUG nr. 92/2020 (decontarea a 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 lei)Noutati Legislatie Fiscala 24-28 mai 2009 - Monitorul OficialVenitul minim de insertie va inlocui alte forme de SPRIJIN FINANCIAR din 2015Ultimele articole
Serie de intrebari si raspunsuri MEEMA privind acordarea de granturi. Codul CAEN 6920 pentru PFA este eligibil?31 decembrie 2023, termen limita pentru efectuarea platilor in cadrul masurii -Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile-Este OFICIAL! A fost publicata schema de ajutor de minimis pentru digitalizarea IMM-urilor. Vezi lista codurilor CAEN excluse de la finantareSchema de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor a fost modificata (Ordinul 1586/3678/2020)CRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!
Mai multe articole despre sprijin financiar
Articole similare
MEEMA propune noi masuri bugetare pentru SPRIJINIREA IMM-URILOR (Proiect de OUG )Zoom fiscal: Lupta impotriva evaziunii fiscale si cresterea gradului de predictibilitate fiscala, discutate in ECOFINSchema de ajutor de stat pentru SPRIJINIREA IMM-URILOR a fost modificata (Ordinul 1586/3678/2020)Programul IMM-Factor-Produs de garantare a creditului comercial, pus in dezbatere publica. Firmele trebuie sa indeplineasca 7 criterii de eligibilitateSchema programului IMM Invest a fost prelungita pana la 30 IUNIE 2021, iar bugetul aferent a fost majoratUltimele articole
Granturi de 1 miliard de euro pentru IMM-uri. Sumele pentru capitalul de lucru se acorda in baza certificatelor de situatii de urgenta5 milioane de lei pentru SPRIJINIREA IMM-URILOR359 milioane de euro pentru schimburile de experienta si de bune practiciRomania isi poate imbunatati considerabil mediul de afaceri
Mai multe articole despre sprijinirea imm-urilor

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"