Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a adoptat un nou OUG pentru sprijinirea IMM-urilor si domeniul HoReCa. Bugetul este de 100 milioane de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Sep. 2020 Exclusiv
Tags: sprijin financiar, sprijinirea imm-urilor

Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de Urgenta initiata de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri privind finantarea intreprinderilor mici si mijlocii si domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere cuprinsa intre 27 kWp - 100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de 22 kW pentru vehicule electrice si electrice plug - in, prin Programul de finantare "ELECTRIC - UP".

Programul beneficiaza de o alocare bugetara de 100 milioane de euro.
 
Conform unui comunicat de presa MEEMA, masurile luate urgent de Guvern vizeaza compensarea unor pierderi de capital financiar si de resurse umane in categoria interprinderilor mici si mijlocii si domeniului HORECA, inregistrate in urma situatiei sanitare.
 
“Orice criza reprezinta si o oportunitate, iar Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri vine in sprijinul antreprenorilor din domeniul HORECA pentru a le permite sa-si creasca eficienta energetica, contribuind, in acelasi timp si la atingerea tinelor de reducere a gazelor cu efect de sera. Este o masura de tip win-win, in care operatorii economici destul de greu incercati in aceasta perioada si lipsiti, in anumite cazuri, de capitalul necesar investitiilor, primesc o gura de oxigen, in timp ce contribuim la crearea unui mediu economic competitiv si sustenabil. Sunt ferm convins ca acest program va da roade rapid, atat in ceea ce priveste performanta economica si sustenabilitatea societatilor comerciale, cat si in ceea ce priveste tintele de mediu”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. 
 
Atingerea obiectivelor asumate de Romania privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, dezvoltarea capacitatii de producere de energie electricadin surse regenerabile si cresterea eficientei energetice reprezinta, de asemenea, actiuni esentiale ale Guvernului, in contextul adoptarii documentului.
 
Prin proiectul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri se asigura finantarea intreprinderilor mici si mijlocii si a persoanelor juridice romane, care au inscrise ca activitate principala sau secundara, conform codurilor CAEN, una din activitatile corespunzatoare domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata cuprinsa intre 27 kWp - 100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de 22 KW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in.
 
Obiectivele programului MEEMA vizeaza creşterea gradului de utilizare a surselor regenerabile de energie, precum si a eficienţei energetice, imbunataţirea calitaţii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si, optional, livrarea surplusului de energie electrica in reţeaua nationala de energie electrica, precum si dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrica in domeniul HORECA, stimularea utilizarii autovehiculelor electrice si electrice hibrid plug-in, dezvoltarea transportului ecologic.

Sumele necesare implementarii Programului de finantare se asigura nual, de la bugetul de stat, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate cu destinatia finantarii proiectelor in eficienta energetica si dezvoltarii capacitatilor de producere de energie din surse regenerabile, cu impact asupra reduceri emisiilor de gaze cu efect de sera, in bugetul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.




Sursa: MEEMA
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a adoptat un nou OUG pentru sprijinirea IMM-urilor si domeniul HoReCa. Bugetul este de 100 milioane de euro":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016