Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

GHID pentru completarea actelor necesare privind obtinerea ajutorului pentru curent electric si gaze

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 08 Nov. 2021 Exclusiv
GHID pentru completarea actelor necesare privind obtinerea ajutorului pentru curent electric si gaze
Tags: legea 226/2021, sprijin financiar, ghid anpis

Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala a publicat recent un ghid oficial pentru completarea actelor necesare privind obtinerea ajutorului pentru curent electric si gaze.

Incepand 1 noiembrie 2021 se aplica Legea 226/2021 prin care persoanele cu venituri mai mici primesc ajutor financiar din partea statului pentru incalzirea locuintei pe timpul iernii, dar si un ajutor suplimentar pentru consumul de energie.

ANPIS a publicat, pe site-ul oficial, ghidul prin care persoanelor care vor sa beneficieze de sprijin financiar pentru plata facturilor la gaz si caldura le este explicat modul in care se completeaza formularul de tip PDF inteligent Cerere-Declaratie pe proprie raspundere.

Venitul mediu net lunar pe membru de familie ori al persoanei singure pentru care se acorda sprijinul este de cel mult 1.386 de lei/persoana, in cazul familiei, si de 2.053 de lei, in cazul persoanei singure.

Pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzire si a suplimentului pentru energie, consumatorii vulnerabili de energie depun individual sau prin asociatiile de proprietari/locatari cererile si declaratiile pe propria raspundere la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carei/carui raza teritoriala se afla locuinta de domiciliu sau de resedinta, denumita in continuare locuinta.

Cererile si declaratiile pe propria raspundere pot fi depuse letric sau, in situatia in care autoritatile administratiei publice locale au dezvoltate sisteme electronice de primire si prelucrare a solicitarilor de acordare a drepturilor, cererile si declaratiile pe propria raspundere, precum si documentele doveditoare pot fi transmise electronic de catre solicitanti, prin posta electronica sau alte mijloace puse la dispozitie de autoritatea administratiei publice locale.

La completarea formularului de cerere si declaratie pe propria raspundere titularul are obligatia de a mentiona corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute, asa cum sunt acestea trecute in formular. 
 
Autor: InfoTva.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "GHID pentru completarea actelor necesare privind obtinerea ajutorului pentru curent electric si gaze":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016