Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In temeiul art. 55 alin. (2) lit. j) si f) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplica si remuneratiei administratorilor societatilor comerciale, companiilor/societatilor nationale si regiilor autonome, desemnati/numiti in conditiile legii, precum si sumele primite de reprezentantii in adunarea generala a actionarilor si in consiliul de administratie.
Remuneratia administratorilor societatilor comerciale, companiilor/societatilor nationale si regiilor autonome, desemnati/numiti in conditiile legii, precum si sumele primite de reprezentantii in adunarea generala a actionarilor si in consiliul de administratie sunt impozabile in mod similar veniturilor de natura salariala, iar entitatea care le plateste are obligatia retinerii si platii impozitului pe salarii in cota de 16%, aplicabila asupra bazei de calcul determinate in conformitate cu prevederile art. 57 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal.
Pentru a determina venitul impozabil si impozitul lunar se va proceda in felul urmator:
1. Din venitul brut se scad toate contributiile obligatorii datorate. Rezultatul reprezinta venitul net.
2. In aceste situatii nu se acorda deduceri personale, venitul net identificandu-se cu baza de calcul al impozitului lunar pe veniturile din salarii.
3. Impozitul lunar se determina pe fiecare loc de realizare a acestuia prin aplicarea cotei de 16% asupra acestei baze de calcul.
4. Se completeaza fisa fiscala.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Manual de politici contabile - Stick USB
Examen Consultant Fiscal 2024
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor cu retinere la sursa nu vor mai avea obligatia de intocmire a fiselor fiscale incepand cu veniturile din salarii aferente anului 2012. Fisele fiscale pentru anul 2011 se vor depune pana in ultima zi a lunii februarie 2012.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noi reglementari cu privire la angajarea strainilorArticole similare
Mai putine declaratii la Fisc din 2015Titlul III Capitolul IIIAnunt MFP: Fisa Fiscala NU se depune de catre angajator si in format hartieCodul Fiscal 2010 TITLUL III - Capitolul III - Venituri din salariiPrevederile OUG nr. 30 din 2011 care intra in vigoare la 1 ianuarie 2012Ultimele articole
Sfatul expertului: Stabilirea de catre organul fiscal a bazei impozabile prin estimareNu uita ca in curand expira termenul pentru fisele fiscaleDepunerea fiselor fiscale pentru anul 2011Ordin ANAF: Se stabilesc din oficiu impozite, taxe si contributiiCodul fiscal 2011 - Titlul IIIAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"