Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Nu au obligatii declarative si de plata persoanele fizice care, in cadrul asociatiilor de proprietari, obtin:
- venituri asimilate salariilor (angajati in baza contractelor de mandat);
Atentie! Asistam la MODIFICARI MAJORE in legislatie privind Asociatiile de Proprietari! TOT ce trebuie sa stii, AICI««
Persoanele fizice neautorizate care obtin venituri in baza contractelor civile incheiate potrivit Codului Civil, in care impozitul s-a retinut la sursa de catre asociatie, fiind calculat prin aplicarea cotei de 10% la venitul brut, datoreaza contributia de asigurari de sanatate (CASS) tin cota de 10% daca estimeaza/realizeaza venituri anuale cumulate cel putin egale cu 12 salarii de baza minime brute pe tara (26.760 lei) din una sau mai multe surse de venituri, din urmatoarele categorii de venituri:
- venituri din activitati independente;
- venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Cartea verde a contabilitatii
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
- venituri din asocierea cu o persoana juridica, contribuabil potrivit titlurilor II, III din Codul fiscal sau Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati;
- venituri din cedarea folosintei bunurilor;
- venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura;
- venituri din investitii;
- venituri din alte surse.
Atentie! Asistam la MODIFICARI MAJORE in legislatie privind Asociatiile de Proprietari! TOT ce trebuie sa stii, AICI««
Aceste persoane fizice au obligatia depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice pana pe data de 15 martie 2021, pentru veniturile realizate in anul 2020, daca aceste persoane nu au depus declaratia unica pentru veniturile estimate in anul 2020.
Persoane fizice autorizate care obtin venituri in baza contractelor incheiate cu asociatiile de proprietari, au obligatia completarii si depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pana la data de 15 martie inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor. Veniturile realizate in anul precedent.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Sistemul optional anual de declarare si plata a impozitului pe profit cu plati anticipate efectuate trimestrialTitlul II Capitolul IPrecizari privind declararea si plata impozitului pe venitScutiri impozit 2012: Cine nu trebuie sa plateasca impozitul pe profitConventii civile incheiate cu asociatiile de proprietari. CASSUltimele articole
Asociatiile de proprietari in 2021. Declararea si plata impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din contractele de mandatANAF: Declaratia 101- privind declararea si plata impozitului pe profit. Exceptii de la termenul de depunereDistribuire dividende. Declaratia 100Guvernul a aprobat modificarea legislatiei privind asociatiile de proprietari si condominiul27 februarie 2017: termen limita de declarare si plata a impozitului pe profit pentru anul 2016Articole similare
Venituri din dividende. Ce obligatii fiscale au persoanele fizice in acest caz?Miercuri, 10 august 2022, se implineste termenul pentru depunerea unor formulare de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVAReminder ANAF: Pana pe 9 decembrie trebuie depusa declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleObligatii fiscale privind veniturile din activitati independente25 octombrie 2021, termenul scadent pentru 9 obligatii fiscaleUltimele articole
Reminder ANAF! Pana pe 3 ianuarie 2024 trebuie depuse la fisc mai multe declaratii importantePeste 7000 de contribuabili, persoane juridice, nu inregistreaza obligatii fiscale restante, in trimestrul II 2023Miercuri, 20 septembrie 2023, termenul de depunere a declaratiilor pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareCalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru contribuabili in luna AUGUST 2023Joi, 20 aprilie 2023, este termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"