Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Va aducem la cunostinta ca data de 27 februarie 2017 este termenul limita pentru depunerea formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si de plata a impozitului pe profit pentru anul 2016, pentru urmatoarele categorii de contribuabili, care nu au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic:
- A. cultele religioase, ƒ unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, ƒ Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale.Contribuabilii de la punctul A depun declaratia privind impozitul pe profit inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit Titlului II "Impozitul pe profit" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
- B. contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura. Incadrarea in activitatile de la punctul B este cea stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare. Verificarea ponderii veniturilor obtinute de contribuabili din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura se face la sfarsitul fiecarui an fiscal, iar in situatia in care veniturile majoritare se obtin din alte activitati decat cele mentionate, acestia vor aplica pentru anul fiscal urmator sistemul trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit.
Formularul 101 utilizat pentru declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2016 este cel prevazut in Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3386 din 2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 950 din 25 noiembrie 2016. Declaratia se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.
Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online -> Declaratii electronice -> Descarcare declaratii.
Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, accesand adresa de internet www.e-guvernare.ro - Depunere declaratii. Informatii privind depunerea on-line a declaratiilor fiscale de catre persoanele juridice se gasesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online->Declaratii electronice->Informatii depunere declaratii persoane juridice.
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Cartea Verde a Contabilitatii
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Sursa: ANAF
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Care e procedura regimului de declarare derogatoriu in caz de inactivitate temporara?Ordinul 1679/2022: Cum se face redirectionarea impozitului pe profit/pe veniturile micro pentru efectuarea de sponsorizariStudiu de caz: Recuperarea de TVA in cazul suspendarii activitatii unei firmeCe impozite se aplica pe veniturile realizate de o asociatie nonprofit din activitatea de reclama si publicitate?Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 26 si 28 februarieUltimele articole
Mod de calcul sume redirectionate prin formularul 177Calendar ANAF. Pana pe 25 iunie 2024 trebuie depuse la fisc 10 declaratii importanteCum se calculeaza impozitul pe profit in cazul cheltuielilor cu sponsorizarea efectuate in trim. IV 2023Reminder ANAF! 9 declaratii fiscale importante au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023Declaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareArticole similare
Se modifica din nou Formularul 101 privind impozitul pe profit!Articole similare
Noile prevederi pentru formularul 101 si formularul 120. Modificari OPANAF 3386/2016Lista ANAF: Declaratiile care se depun la 27 FEBRUARIE 2017Depuneti Formularul 101 pana la 27 FEBRUARIE 2017!Perioada fiscala pentru TVA: semestrul sau anul calendaristic cu termen la 27 FEBRUARIE 2017ONG-urile trebuie sa declare si sa achite impozitul pe profit pana la 27 FEBRUARIE 2017Articole similare
Noi modificari ale Codului fiscal prin HG nr. 50TVA - Corectarea documentelorOG nr. 8 din 2013 | Impozit nerezidenti si pe reprezentantele firmelor straineProcedura pentru declararea veniturilor din pensii obtinute din strainatateORDIN AL ANAF Nr. 77 din 2010Ultimele articole
Situatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicNOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UEAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"