Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Declaratia 101, privind impozitul pe profit pentru anul 2018 trebuie depusa pana la, cel tarziu, 25 martie 2019 si tot acesta este si termenul pana la care se poate face plata impozitului datorat.
In cele ce urmeaza vom discuta despre aceste exceptii.
a) Persoanele juridice romane prevazute la art. 15 din Codul fiscal:
- organizatiile nonprofit,
- organizatiile sindicale,
- organizatiile patronale,
- asociatiile de proprietari (doar cele constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, care obtin venituri din exploatarea proprietatii comune, potrivit legii) [articolul 13 alineatul (2) litera k)],
- cultele religioase etc.,
- contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura care au obligatia de a declara prin Declaratia de impozit pe profit aferent anului 2018 si de a plati impozitul pe profit anual pana la data de 25 FEBRUARIE 2019.
b) Contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic (formular S1055) pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar (formular 014).
Acestia au obligatia sa depuna declaratia si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat.
[articolul 16 alineatul (5) si articolul 42 alineatul (2) din Codul fiscal]
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Cartea Verde a Contabilitatii
c) Persoanele juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii.
Acestia au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit pentru perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare, care se considera un singur an fiscal, si sa plateasca impozitul pe profit aferent pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal.
[articolul 16 alineatul (6) si articolul 41 alineatul (16) din Codul fiscal]
d) Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.
Acestea au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.
[articolul 16 alineatul (4) si articolul 41 alineatul (17) din Codul fiscal]
Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat nu se depune pentru declararea impozitului pe profit aferent trimestrului IV 2018, cu exceptia contribuabililor care au optat pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial si a contribuabililor care se dizolva cu lichidare.
[articolul 41 alineatele (1) si (8) din Codul fiscal]
Sursa: ANAF Brasov
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Operatorii economici cu exercitiu financiar diferit de anul calendaristic depun raportarile contabile pana pe 16 august 2022Societate din Romania, cu angajati intr-un stat UE: Impozit pe venit si contributii socialeSocietatile cu datorii la actionari/asociati, obligate sa reconstituie activul net, pana la inchiderea exercitiului financiar urmatorCe declaratii se depun pana la 10 iunie 2015?TVA restituit in valoare de 1,72 miliarde de leiUltimele articole
Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVANivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Regim special de scutire TVA pentru intreprinderile miciE-Factura: Cum trebuie sa procedati daca ati incarcat o factura de doua ori in SPVArticole similare
Studiu de caz: Regularizarea unui pret facturat eronat pentru o factura externaSponsorizare. Tratament TVATVA la sume prescriseImpozit pe venit microintreprindere. In ce conditii se poate opta pentru impozitul de 3 la suta?Studiu de caz: Inregistrarea facturilorUltimele articole
Eroare privind anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA. Ce consecinte fiscale exista?Reminder ANAF! 27 iunie, termenul limita de depunere a declaratiilor D 100 si D 101Cum se stabileste impozitul pe profit pentru firme care fac plati anticipateONG in 2022. Cum trebuie completata D101 si cum se calculeaza impozitul pe profitTrecere de la impozit pe profit la impozitul micro. Cum se corecteaza erorile contabile si ce documente se depunArticole similare
Marti, 25 iunie 2024, termenul limita de depunere a Formularului 177Corelatii intre bilantul contabil si D 101Atentie! S-a modificat Legea nr. 571 pe 2003 privind Codul fiscalStudiu de caz: In ce masura poate fi TVA-ul nedeductibil aferent combustibilului tratat ca o cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit?Impozitul pe profit, asa cum a fost modificat de OUG nr. 125Ultimele articole
Controale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVAFirme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitSituatii financiare nedepuse la timp. De cand trece microintreprinderea la IMPOZIT PE PROFITAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"