Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vanzare catre o societate declarata inactiva. Ce aspecte fiscale trebuie respectate?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: societate declarata inactiva, documente justificative, persoana impozabila, og 92, cod fiscal, declaratie

In cazul urmator, un agent economic, persoana juridica romana, platitoare de TVA si impozit pe profit, incheie un antecontract (promisiune) de vanzare-cumparare cu o persoana juridica romana, al carui obiect il constituie vanzarea unui imobil. Pretul imobilului se achita in avans de promitenta cumparatoare. Inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica si transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilului, cumparatorul este declarat inactiv prin decizie emisa de ANAF.

Vom stabili ce obligatii fiscale are vanzatorul in cazul incheierii contractului cu o persoana juridica inactiva, in acest caz.

Vanzatorul colecteaza TVA, plateste impozit pe profit, insa vom vedea in ce masura cheltuiala cu scoaterea din evidenta a imobilului este deductibila.

Nu exista limitari privind deductibilitatea cheltuielilor/taxei pe valoare adaugata cu  bunurile/serviciile livrate catre persoane declarate inactive.

Astfel, societatea vanzatoare are obligatia de a colecta TVA pentru operatiunile taxabile si are drept de deducere a cheltuielilor cu bunurile livrate, in baza documentelor justificative.
 
Prevederi privind tranzactiile efectuate cu/de catre contribuabili declarati inactivi se regasesc la art. 11 alin. (1 indice 1) si (1 indice 2) din Codul fiscal si vizeaza:

-    operatiunile efectuate de catre contribuabilii, persoane impozabile stabilite in Romania, declarati inactivi conform art. 78 indice 1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, desfasurate in perioada de inactivitate

-    achizitiile efectuate de la persoane impozabile stabilite in Romania, dupa inscrierea acestora ca inactivi in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati conform art. 78 indice 1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vanzare catre o societate declarata inactiva. Ce aspecte fiscale trebuie respectate?":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016