Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Societate declarata inactiva la Registrul Comertului. Cum procedam la vanzarea autoturismului din patrimoniu?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 07 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: societate declaratia inactiva, registrul comertului, societati inactive, vanzare autoturism, impozit

In randurile de mai jos, avem o societate declarata inactiva la Registrul Comertului din anul 2012. Nu a avut activitate, dar exista pe societate un autoturism pe care firma doreste sa il vanda. Cu mentiunea ca s-a platit annual impozitul datorat pentru autoturism, stabilim care va fi procedura de vanzare in conditiile date.

In primul rand, din cele prezentate nu reiese daca societatea s-a reactivat, avand in vedere ca perioada de inactivitate temporara inscrisa la registrul comertului nu poate depasi 3 ani, in caz contrar procedandu-se la demararea formalitatilor pentru dizolvarea societatii, dupa cum reiese din prevederile art. 237 alin. 1 lit. d din Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Totodata, nu reiese daca societatea a beneficiat sau nu de regimul de declarare derogatoriu ori daca a fost inregistrata in scopuri de TVA si codul i-a fost anulat urmare inactivarii temporare.
 
Oricum, in limita informatiilor furnizate, se poate preciza ca societatea poate vinde autoturismul, ceea ce va atrage inregistrarea de venituri si incetarea regimului de declarare derogatoriu, in masura in care avea acest regim aprobat valabil si reintrarea din oficiu in regimul normal de declarare (cel de dinainte de inactivare), dupa cum reiese din prevederile pct. B din Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu, aprobata prin OPANAF 889/2016.
 
Daca societatea a fost inregistrata in scopuri de TVA anterior declararii inactivitatii temporare, iar codul de TVA i-a fost urmare acestui fapt conform art. 153 alin. 9 lit. b din vechiul Cod fiscal si nu a obtinut reactivarea, va datora si TVA aferenta vanzarii autoturismului potrivit art. 324 alin. 10 lit. a din Codul fiscal. Taxa colectata va fi declarata si platita in baza formularului 311 "Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata, datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal" prevazut de OPANAF 795/2016.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Constanta Popa - Economist

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Societate declarata inactiva la Registrul Comertului. Cum procedam la vanzarea autoturismului din patrimoniu?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016