Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Masinile confiscate in vami vor fi vandute prin licitatie online, indiferent de pret

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 08 Oct. 2018
Tags: vanzare autoturisme confiscate, mfp, licitatii online, autoturisme confiscate de anaf

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a propus ca Agentia Nationala de Adminstrare Fiscala (ANAF) sa vanda pe site-ul autoritatii masinile confiscate in vami, prin intermediul unor licitatii, dupa cum el insusi a declarat.

„Punctele vamale sunt pline de masini confiscate. Pline. De ani de zile sunt efectiv ca si in targurile de masini. Si am spus «Domnule, simplu, curatati lucrurile astea, vreau sa ma pun sa reabilitez vama». «Pai ce facem cu ele, cum le vindem?» «Foarte simplu: le puneti frumos pe un site, cu un tabel: masina, kilometrajul, pozele din interior si fara evaluari». Le pui pe site, iar cei interesati sa poata sa liciteze pe ele”, a afirmat ministrul Finantelor Publice, intr-o emisiune transmisa online.

Acesta a creionat si un posibil scenariu conform caruia licitatorii au deschisa o anumita perioada de timp licitatia, dupa care, odata inchisa licitatia, cumparatorul cu cel mai mare pret sa fie notificat pentru a-si ridica masina. „Fara sa mai dai bani pe evaluari. Pentru ca oricum se vand dupa aceea la un pret sub cel pe care l-a evaluat cel pe care l-am platit sa faca evaluarea. Pana la final de an, toate acestea se vor curata cu totul. Tot”, a subliniat oficialul Ministerului.

Totodata, vorbind si despre alte produse depozitate in vami si despre un plan care ar putea duce la stoparea furtului din depozitele vamii, el a adaugat ca a propus reprezentantilor ANAF sa vanda produsele online prin intermediul unor parteneriate cu administratorii site-urilor de profil.

„Se fura din depozite enorm. Atunci, am spus: «Domnule, scoateti, faceti niste discutii si contracte cu site-uri care vand acelasi set de produse. Le-ai confiscat, i-ai dat proces verbal, le-a vandut, ii dai cat il costa, restul pastrezi tu si La revedere». Adica lucrurile sunt foarte simple, dar, din pacate, initiativa, daca exista, este stopata de acele persoane in functiile cheie care nu au acest interes sa schimbe lucrurile in vama”, a spus ministrul.

Sursa citata a precizat ca, desi in ANAF sunt multe persoane de buna-credinta care vrea sa lupte cu evaziunea fiscala, acestea nu ocupa functii suficient de importante pentru a decide mersul lucrurilor.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Masinile confiscate in vami vor fi vandute prin licitatie online, indiferent de pret":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016