Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP clarifica conditiile de aplicare a scutirii de TVA pentru anumite operatiuni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: tva pe valoarea adaugata, legislatie fiscala, circulara mfp

Pentru a clarifica modul de aplicare a legislatiei fiscale, Ministerul Finantelor a publicat pe site-ul propriu o circulara privind conditiile de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata, pentru anumite operatiuni, conform unui comunicat de presa.

Astfel, in materialul mentionat se gasesc:

-clarificari privind notiunea de exportator din perspectiva TVA si modalitatile de justificare a scutirii de TVA pentru exportul de bunuri, in contextul modificarilor aduse legislatiei vamale;
clarificari privind justificarea transportului intracomunitar in vederea aplicarii scutirii de TVA pentru livrarea intracomunitara de bunuri.

Pe langa prezentarea notiunilor relevante, circulara emisa cuprinde si o serie de exemple ilustrative menite sa conduca la aplicarea unitara a Instructiunilor de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru anumite operatiuni, aprobata prin Ordinul Ministrului Finantelor nr. 2148/2020. in plus, sunt introduse trimiteri si catre alte materiale ilustrative elaborate de Comisia Europeana, cum ar fi Notele explicative privind modificarile TVA in UE in ceea ce priveste regimul de stocuri la dispozitia clientului, operatiunile in lant si scutirea pentru livrarile intracomunitare de bunuri („solutiile rapide din 2020”).

Vezi circulara, AICI»»
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP clarifica conditiile de aplicare a scutirii de TVA pentru anumite operatiuni":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016