Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Consiliul IMM: Declaratia unica nu va simplica procedurile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 16 Mar. 2018
Tags: declaratia unica, cnipmmr, mecanism fiscal, anaf, impozit, contributii

Potrivit Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), noul mecanism fiscal propus prin lansarea Declaratiei unice nu este "simplu si necesita efort din partea contribuabililor."

"Desi au fost aduse imbunatatiri importante, noul mecanism fiscal mareste responsabilitatea contribuabilului, care singur trebuie sa calculeze, sa raporteze si sa plateasca impozitul si contributiile, cu mici exceptii, trecandu-se de la sistemul de stabilire a sumelor de plata de catre ANAF, prin decizii de impunere, la sistemul de autoimpunere", precizeaza reprezentantii CNIPMMR, citati de mediafax.ro.

Conform Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice are un continut complex, respectiv "4 file, cu sectiuni si subsectiuni." In plus, termenul pentru definitivarea anului fiscal 2017 si estimarea pentru 2018 este "foarte scurt, sub 3 luni - pana la data de 15 iulie 2018, in conditiile in care actul normativ inca nu este in vigoare."

Pentru implementarea noului mecanism, CNIPMMR subliniaza necesitatea adoptarii din timp a unor masuri corespunzatoare administrative/organizatorice si derularea de campanii de informare, pentru a fi asigurata efectiv asistenta in vederea completarii si/sau depunerii declaratiei unice si posibilitatea transmiterii declaratiei organului fiscal central competent, prin mijloace electronice detinute de organul fiscal local, inclusiv aplicarea instrumentelor din Legea nr. 270/2017 a prevenirii (verificarea de catre ANAF a declaratiilor si notificarea neconformitatilor, cu acordarea unui termen de maxim 90 de zile de remediere, macar in primii 3 ani de aplicare a noului mecanism), informeaza mediafax.ro.

In cazul celorlalte masuri propuse de declaratia unica, CNIPMMR si-a exprimat sustinerea pentru noul mecanism propus, care prezinta "imbunatatiri importante".
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Consiliul IMM: Declaratia unica nu va simplica procedurile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016