Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fiscul acorda bonificatii contribuabililor care-si platesc impozitul pe profit pana la 25 aprilie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Apr. 2020
Tags: oug 33/2020, bonificatii, facilitati fiscale, impozit pe profit

Agentia Nationala de Administrare Fiscala reaminteste ca, potrivit OUG 33/2020, contribuabilii platitori de impozit pe profit bor beneficia de facilitati fiscale pentru plata impozitului datorat pentru trimestrul I 2020, respectiv pentru plata anticipata aferenta aceluiasi trimestru, pana la termenul scadent de 25 aprilie 2020, inclusiv.

Asadar, contribuabilii vor beneficia de o bonificatie calculata asupra impozitului datorat, astfel: 
a) 5% pentru contribuabilii mari; 
b) 10% pentru ceilalti contribuabili. 

Facilitatile fiscale se aplica in mod corespunzator si pentru: 
- contribuabilii care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Acestia vor beneficia de facilitatile fiscale daca platesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipata trimestriala pana la termenul scadent cuprins in perioada 25 aprilie-25 iunie 2020; 
- contribuabilii care intra sub incidenta Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020, determinat pentru activitatile desfasurate, altele decat cele corespunzatoare codurilor CAEN prevazute de lege. 

Asadar, contribuabilii care inregistreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor vor beneficia de o bonificatie de 10% pentru plata impozitului aferent trimestrului I al anului 2020, pana la data de 25 aprilie 2020 inclusiv. Bonificatia se calculeaza asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv. 

Contribuabilii determina impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microintreprinderilor de plata prin scaderea din impozitul datorat a bonificatiei. 

ANAF reaminteste si de masura potrivit careia persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, , care importa, in perioada pentru care s-a instituit starea de urgenta conform Decretului nr. 195/2020, si in urmatoarele 30 de zile calendaristice de la data incetarii starii de urgenta, medicamente, echipamente de protectie, alte dispozitive sau echipamente medicale si materiale sanitare care pot fi utilizate in prevenirea, limitarea, tratarea si combaterea COVID-19, prevazute in anexa la OUG 33/2020, NU vor face  plata efectiva a TVA la organele vamale. 
 
Organele vamale nu solicita plata TVA pentru importurile acestor produse. Taxa aferenta acestor importuri realizate in cursul perioadei fiscale se evidentiaza de importatori in decontul de taxa, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila, in limitele si in conditiile stabilite la art. 297-301 din Codul fiscal. 
 

Contribuabilii isi pot indeplini obligatiile fiscale utilizand metode de comunicare la distanta prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declaratiilor si obtinerea de informatii), iar plata poate fi efectuata prin internet banking sau ghiseul.ro. Contribuabilii care nu sunt inrolati in Spatiul Privat Virtual pot utiliza Formularul de contact de pe site-ul Agentiei pentru a obtine informatii generale in domeniul fiscal si IT.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fiscul acorda bonificatii contribuabililor care-si platesc impozitul pe profit pana la 25 aprilie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016