Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Companiile din domeniul HoReCa. scutite de la plata impozitului specific pentru 90 de zile (Informare MEEMA)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: scutirea impozitului specific, scutiri de transe

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a transmis recent, printr-o informare de presa, ca Guvernul a adoptat doua noi masuri pentru domeniul HoReCa.

Printre masuri amintim scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru 90 de zile si scutirea unei transe pentru operatorii economici din domeniul Horeca care detin in administrare si proprietati de plaja.

Astfel, plata impozitului specific se va face pana la 25 octombrie, si nu 25 iulie cum era stabilit initial, iar in ceea ce priveste cea de a doua masura, scutirea de la plata unei transe pentru operatorii economici din HoReCa si care detin in administrare si proprietati pe plaja, acestia au fost scutiti de una din cele trei transe de plata la care aveau obligatia pentru anul 2020.
 
Operatorii economici care desfasoara activitati pe plaja, care au in administrare aceste spatii, erau obligati la plata unor taxe de administrare a acestor plaje, in numar de trei transe. Potrivit acestui act normativ, acestia sunt scutiti de una dintre aceste transe. in cazul celor care aveau obligatia de plata in doua transe se va aplica o  scutire de 30% din cuantumul datorat.

Ionel Danca a explicat cum va functiona aceasta scutire: “Mecanismul in baza caruia se va aplica aceasta scutire este urmatorul: impozitul acesta este un impozit anual datorat de catre operatorii economici din zona hoteluri, restaurante, cafenele si din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile pentru operatorii economici care beneficiaza de aceasta facilitate, la care se adauga cele 60 de zile anterioare”.

Reamintim ca Ministerul Finantelor Publice a pus in dezbatere publica un nou Proiect de Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscale, modificarea unor acte normative si prorogarea unor temerne, in data de 16 iunie 2020, printre care apare si scutirea impozitului pentru o perioada de 90 de zile.

De asemenea, se propune introducerea cu celeritate a unei scutiri temporare de TVA, prelungirea aplicarii unor masuri fiscale pana la data de 25 octombrie 2020 si introducerea unor masuri noi privind bonificatiile la plata impozitului pe veniturile microinteprinderilor dar si in domeniul jocurilor de noroc. Pentru mai multe detalii despre acest subiect, click AICI.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Companiile din domeniul HoReCa. scutite de la plata impozitului specific pentru 90 de zile (Informare MEEMA)":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016