Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pentru a fi generatoare de performanta si competitivitate, cresterile salariale trebuie sa-si gaseasca corespondentul in sporirea productivitatii muncii, arata Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), care cere, totodata, impozit zero pentru majorarile salariale propuse de Guvernul demis Dancila.
CNIPMMR a transmis acest punct de vedere ca urmare a publicarii pe site-ul MMJS a proiectului de HG pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 2.262 lei, respectiv la 2.620 lei.
Urmare a publicarii acestui proiect pe site-ul MMJS, CNIPMMR a realizat un test IMM privind cresterea salariului minim pe economie cu 182 lei, respectiv cu 270 lei pentru studii superioare, sub forma unui sondaj on-line, aplicat AICI si la nivelul membrilor CNIPMMR.
Majoritatea respondentilor a fost microintreprinderi (55,6%) si intreprinderi mici (29,6%).
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Examen Consultant Fiscal 2024
Potrivit rezultatelor acestui Test, 77,8% din respondenti isi exprima dezaprobarea pentru cresterea salariului minim, iar 85,2% din respondenti considera ca aceasta majorare va crea dificultati intreprinderii lor.
Totodata, respondentii au aratat ca intre dificultatile generate de aceste majorari salariale se numara scumpirea pretului produselor si serviciilor, concedierea unor salariati, scaderea profitului, scaderea competitivitatii si pierderea unor contracte/piete.
Citeste si:
Noul ministru al Muncii elimina supra-impozitarea contractelor part-time. Ce se intampla cu majorarea salariului?
In mod real, majoritatea companiilor poate sustine o crestere salariala de doar 50 de lei (50% dintre respondenti) si numai 3,6% dintre acestia ar putea oferi o crestere de peste 200 de lei.
Respondentii testului considera necesara scaderea fiscalitatii (53,6%), impozit zero pentru veniturile din salariul minim (71,4%), stimularea investitiilor (50%) si simplificarea birocratiei (57,1%).
Sursa: CNIPMMR
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Discutiile despre reintroducerea supraaccizei la combustibili au majorat deja preturileNou! Ministerul Finantelor vrea sa introduca o aplicatie mobila pentru sistemul RO e-FacturaNoutati privind campania "Saptamana europeana a IMM-urilor 2012"Modificarile Codului fiscal nu au respectat principiile fiscalitatii!Ce isi propune noul Program de Guvernare 2016-2020 al Mediului de Afaceri?Ultimele articole
Decont precompletat e-TVA. Patronii IMM-urilor din Romania cer amanarea e-TVAMinisterul Muncii suspenda activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate. NU se intrerupe pensiaIMM-urile cer sustinere in lupta cu COVID-19 (CNIPMMR)Presedintele CNIPMMR: IMM-urile in dificultate au nevoie urgent de scheme de ajutor de stat!Proiect de buget 2019: Comisiile reunite de buget-finante au dat aviz favorabil pentru mai multe ministere, intre care si MMACAArticole similare
IMM-urile sunt cel mai riscant debitor bancarAvem o legislatie TVA complicata si care nu sprijina mediul de afaceriCNIPMMR solicita aplicarea noii taxe de impozitare a cladirilor incepand cu 1 ianuarie 2017Mai multe intreprinderi. Numarul afacerilor noi e in crestereMinistrul delegat pentru IMM-uri cere stoparea risipei banilor publiciUltimele articole
Declaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Noi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileDecont precompletat e-TVA. Patronii IMM-urilor din Romania cer amanarea e-TVAArticole similare
Masuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, IMPOZIT ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!Acordarea creditului fiscal extern. Cum completam Declaratia 101?Ministrul de finante a prezentat avantajele noului Cod fiscalIMPOZIT ZERO pentru profit? Vezi ce plan are guvernul!Articole similare
Salariu minim de 3.000 lei, conform Legii 135/2022. Coduri CAEN care aplica legislatiaMAJORAREA SALARIULUI MINIM, din nou in discutie! Ministerul Muncii: Se va aplica de la 1 decembrie 2018Din 2011 se schimba modul de calcul al ajutoarelor sociale si al salariilor bugetarilorSector agricol si industria alimentata. Cum se calculeaza salariul minim in functie de codul CAENCASS majorat din octombrie 2023 pentru persoanele care vor sa se asigure optional la sanatateUltimele articole
MAJORAREA SALARIULUI MINIM la 3.700 lei lunar, aprobata de ExecutivMinistrul Muncii a anuntat MAJORAREA SALARIULUI MINIM de la 1 iulie 2024!Asociat unic si administrator de firma. Majorare salariu minim din ianuarie 2024Aplicare salariu minim de 3.000 lei in domeniul constructiilor. Coduri CAEN care au aceasta obligatieCIM cu vechime mai mare de 2 ani. Cand trebuie majorat salariul de baza minim?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"