keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Ministrul de finante a prezentat avantajele noului Cod fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: noul cod fiscal, proiectul, reduceri, impozitul pe dividende, impozitul pe profit

Noi declaratii in ce priveste noul Cod fiscal au fost facute recent de catre Darius Valcov, ministrul de Finante. Prin noul proiect se propun mai multe reduceri de taxe, anulari de impozite si reducerea contributiilor pe care trebuie sa le plateasca atat angajatii, cat si angajatorii.

In cadrul unei conferinte, oficialul MFP a prezentat pe scurt cele mai importante modificari pe care le propune noul proiect al Codului fiscal. De asemenea, acesta e de parere, scrie Agerpres, ca Romania poate deveni pana in 2019 tara cu cel mai redus nivel al taxelor si impozitelor din UE.

Referitor la avantajele de care s-ar bucura mediul de afaceri in urma aplicarii noului Cod fiscal, ministrul a precizat:

"Avem inclusiv o masura bine primita de agentii economici, fie ei mari, fie ei mici, si anume renuntarea la impozitul pe dividende, mai exact este un impozit zero incepând cu 1 ianuarie 2016. in primul rând, aceasta masura poate fi aplicata pe de o parte ca urmare a nivelului mic de incasari din impozitul pe dividende, undeva la 1,6 miliarde (lei - n.r.), iar pe de alta parte da posibilitatea ca in urma aplicarii acestei reduceri extrem de importante sa nu avem o dubla impozitare si sa avem o crestere in special in ceea ce priveste impozitul pe profit.".

Potrivit Agerpres, acesta a explicat ca politica fiscala propusa prin acest proiect va fi de interes si pentru marile companii care isi vor continua investitiile in interiorul tarii:

"Noi credem ca, pe de o parte, marile companii vor fi interesate de aceasta politica fiscala si vor dori sa isi desfasoare activitatea in continuare in România, chiar sa o dezvolte pe baza acestui plan, intelegând ca vom fi practic in 2019 probabil tara care va avea cel mai redus nivel al taxelor si impozitelor din UE, o tara sub umbrela NATO, iar, pe alta parte, ii va incuraja pe investitorii mici si mijlocii sa evite acest comportament evazionist si nu vor mai fi interesati de reducerea profitului prin introducerea unor facturi mai mult sau mai putin justificate, astfel incât sa diminueze profitul tocmai pentru a-si putea incasa dividendele in alta forma decât cea legala".

In ce priveste modificarile aduse regimului microintreprinderilor, Valcov a mentionat, conform aceleiasi surse:

O intreprindere mica si mijlocie, care are doi angajati, va avea de platit o singura taxa si anume un procent din cifra de afaceri, restul — impozitul pe profit nu mai exista, impozitul pe dividend nu, si, scazând cheltuielile, toti banii care ii ramân sunt la dispozitia persoanei respective, ori pentru a-i introduce in afaceri, pentru a dezvolta afacerea, ori pentru a-i ridica sub forma de dividende ca persoana fizica si apoi sa ii directioneze spre consum.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016