Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cheltuieli cu educatia timpurie aferente lunii martie 2021. Cum se evidentiaza in D100

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: cheltuieli cu educatia timpurie, completarea d100

Suntem o societate platitoare de impozit pe profit ce a decontat in luna martie cheltuiala cu educatia timpurie unui angajat. Conform Ordonantei de Urgenta 19/25.03.2021 se suspenda incepand cu data de 1 aprilie 2021 si pana la data de 31 decembrie 2021 inclusiv, facilitatile acordate.

Se poate deduce cheltuiala din impozitul pe profit datorat pentru trim. I? Daca da, cum se inregistreaza in contabilitate si cum se evidentiaza in declaratia 100? Multumim!
 

Raspunsul consultantului fiscal Olga Crevelescu:

 
Modalitatea de aplicare a acestor facilitati nu face obiectul unor prevederi legale.
In lipsa unor reglementari punctuale, decontarea, in opinia mea, se face pe baza de documente justificative privind platile facute de angajati sau direct de catre societate.
Recomandam stabilirea unei proceduri interne pentru acordarea sumelor prin care sa mentionati documentele in baza carora veti deconta aceste cheltuieli.
 
Pentru sumele platite nu se retine impozit pe venit si nici nu se datoreaza contributii, conform art. 76 alin. (4), art. 142 lit. z) si art. 157 alin. (2) din Codul fiscal.
 
Din punct de vedere al impozitului pe profit, potrivit art. 25 alin. (4) lit. i 1) din Codul fiscal, nu sunt deductibile cheltuielile privind functionarea unitatilor de educatie timpurie aflate in administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajatilor in unitati de educatie timpurie aflate in unitati care ofera servicii de educatie timpurie, conform legislatiei in vigoare.
 
Potrivit art. 25 alin. (4) lit. i 2 din Codul fiscal, i 2) contribuabilii care efectueaza cheltuieli cu educatia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educatia timpurie conform lit. i 1), dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil.
 
In declaratia 101 sumele care se scad din impozitul pe profit se inscriu la Rd. 47 Alte sume care se scad din impozitul pe profit, potrivit legislatiei in vigoare .
 
Sumele se inregistreaza cu ajutorul contului 6458:
6458=542
Si
542=5121
 
Deducerea din impozit:
691 = 4411 suma cu minus
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cheltuieli cu educatia timpurie aferente lunii martie 2021. Cum se evidentiaza in D100":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016