Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect de Ordin ANAF. Modelul si continutul formularului 711 "Declaratie de regularizare pentru cheltuielile cu educatia timpurie"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: formularul 711, educatia timpurie, cheltuieli cu educatia timpurie

ANAF a publicat pe site-ul oficial un nou Proiect de ordin al presedintelui pentru aprobarea modelului si continutului formularului 711 "Declaratie de regularizare pentru cheltuielile cu educatia timpurie".

In conformitate cu prevederile art.25 alin.(4) lit.i^2) din Legea nr.227/2015 privind  Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii platitori de impozit pe profit, care efectueaza cheltuieli cu educatia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educatia timpurie conform lit.i^1), dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil. 

Conform Referatului de aprobare, in cazul in care suma depaseste impozitul pe profit datorat, diferenta va fi scazuta, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate. 

Prin art. din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr..... s-a stabilit ca, suma  reprezentand cheltuielile cu educatia timpurie, efectuate in perioada noiembrie 2020 –martie 2021, in baza prevederilor art.25 alin.(4) lit. i^2) din Codul fiscal si care depaseste impozitul pe profit datorat, se scade, pe baza unei declaratii de regularizare, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate, declarate in Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in Decontul de TVA, respectiv in Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, care au acelasi termen de depunere cu cel al declaratiei prin care s-a efectuat scaderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat. 

Ca urmare, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului si continutului formularului 711 “Declaratie de regularizare pentru cheltuielile cu educatia  timpurie”, precum si a instructiunilor de completare a acestuia. 

Citeste si  Ministerul Finantelor a elaborat procedura pentru obtinerea sumei de 1.500 lei pentru cresa sau gradinita, click AICI««

Extras din Ordin:

Art.1 (1) Se aproba modelul si continutul formularului 711 „Declaratie de regularizare pentru  cheltuielile cu educatia timpurie”, prevazut in anexa nr.1. 
(2) Se aproba Nomenclatorul creantelor fiscale, prevazut in anexa nr.2. 
Art.2 - Formularul prevazut la art.1 alin.(1) se completeaza si se depune potrivit instructiunilor prevazute in anexa nr.3. 
Art.3 - Caracteristicile de editare, modul de difuzare, utilizare si pastrare a formularului prevazut la art.1 alin.(1) sunt prezentate in anexa nr.4. 
Art.4 - Deconturile de taxa pe valoarea adaugata aferente perioadei fiscale urmatoare celei in care contribuabilul a scazut din taxa cheltuieli cu educatia timpurie, se corecteaza, la cererea persoanei impozabile sau din oficiu, de catre organul fiscal potrivit instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata. Art.5 - Anexele nr.1- 4 fac parte integranta din prezentul ordin. 
Art.6 - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si  unitatile fiscale subordonate acestora vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin. 
Art.7 - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect de Ordin ANAF. Modelul si continutul formularului 711 "Declaratie de regularizare pentru cheltuielile cu educatia timpurie"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016