Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Va aducem la cunostinta ca institutiile publice si persoanele impozabile care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA nu vor mai fi obligate sa plateasca contravaloarea TVA-ului aferent achizitiilor de bunuri si servicii in cont separat al furnizorului aflat in sistem split TVA.
Conform informatiilor citate de Agerpres, "persoanele impozabile, cu exceptia institutiilor publice, inregistrate in scopuri TVA, au obligatia sa plateasca contravaloarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii intr-un cont de TVA al furnizorului /prestatorului care aplica mecanismul platii defalcate a TVA", prevede textul adoptat de comisie.
Sunt exceptate situatiile in care plata nu se efectueaza direct de beneficiar catre furnizor/prestator, in care plata se efectueaza in natura sau prin compensare, precum si la finantarea acordata de institutiile de credit si institutiile financiare nebancare prin preluarea creantelor, au mai stabilit deputatii din comisie, aminteste si Capital.ro.
Astfel, in urma modificarilor, contul TVA se debiteaza cu TVA achitata la bugetul de stat, precum si cu plata altor obligatii bugetare.
Totodata, firmele care achita eronat in cont TVA vor fi penalizate cu 0,06% pe zi din suma incepand cu ziua efectuarii platii eronate pana la data corectarii acesteia.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Persoanele impozabile care opteaza pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcata a TVA vor beneficia de o reducere de 5% din impozitul pe profit/pe veniturile microintreprinderilor aferent perioadei aplicate.
Membrii comisiei au respins propunerea de amanare cu un an a intrarii in vigoare a acestei legi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF propune Formularul 086 pentru plata defalcata a TVAAnaliza zilei cu Irina Dumitrescu. Declaratia 101 a fost modificataCe firme intra in sistemul SPLIT TVA de la 1 martie 2018SPLIT TVA, abrogat incepand cu 1 februarie 2020. OUG 78/2019SPLIT TVA: Cine depune Formularul 310 si ce documente justificative sunt obligatoriiUltimele articole
S-au abrogat operatiunile care dau dreptul la debitarea contului de TVA (Ordinul nr. 945/2020)Modificari, completari si abrogari ale legislatiei fiscale privind TVA, valabile din 2020Ministrul demis al Finantelor critica dur Programul de Guvernare: Ascunde adevaratele intentii, precum revenirea la austeritateProgram de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea SPLIT TVANicio firma nu va mai fi obligata sa aplice sistemul SPLIT TVA. Proiect adoptat de senatoriArticole similare
Inregistrari contabile factura servicii non UEDeclaratia 390. Achizitii intracomunitare de bunuri si serviciiAutofactura - monografie completaFacturi cu TVA la incasare. Cum se inscriu corect in jurnalele TVA?Materiale consumabile deteriorate. Ce tratament fiscal-contabil aplicam?Ultimele articole
Cifra de afaceri. TVA lunar devine OBLIGATORIU daca ai depasit 100.000 euroAchizitie intracomunitara. Tratament fiscal TVA pentru livrarile care NU se fac la data din facturaAchizitii intracomunitare. Declararea transportului in D300 si D390D300 ANAF. Cum tratezi in D300 TVA-ul fara drept de deducereTVA in Romania pentru livrari catre clienti din afara UE. Ce trebuie sa stii
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"