Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

HG 935/2019: S-a stabilit salariul minim brut pe tara incepand cu 1 ianuarie 2019

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Dec. 2019
Tags: salariu minim, majorare salariu minim, mmps, guvern

UPDATE 17.12.2019 In Monitorul Oficial nr. 1010, din 16 decembrie 2019, a fost publicata Hotararea Guvernului Romaniei nr. 935 din 13 decembrie 2019 privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Guvernul a aprobat, in sedinta de vineri - 13 decembrie 2019, Hotararea pentru majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la suma de 2.230 lei lunar, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, fata de 2.080 lei - cat este in prezent. Asadar, vorbim de o crestere de 7,2 % fata de luna decembrie 2019. De asemenea, modificarea impacteaza si plafonul pentru depunerea Declarariei Unice.

Astfel, tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore/luna va creste incepand cu anul viitor la 13,327 lei, fata de 12,43 lei - cat este in prezent.

Pentru stabilirea salariului minim s-a avut in vedere o formula de calcul care ia in considerare rata inflatiei si cresterea reala a productivitatii muncii pe persoana, se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

”Decizia asupra procentului cu care va creste salariul minim trebuie sa fie cumpatata si realista, astfel incat sa asiguram si mentinerea echilibrului economic. Cresterea salariului minim brut are impact pozitiv asupra grupului tinta caruia i se adreseaza, insa este necesar ca orice modificare sa tina cont de economia reala, mai ales dupa o perioada de cresteri succesive accelerate. (...) Decizia a fost luata in urma consultarii partenerilor sociali si pe baza unor calcule care au implicat toate cifrele si analizele pe care le-am putut accesa din sistemul public”, a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru.

De aseemenea, potrivit actului normativ, incepand de anul viitor, pentru persoanele incadrate pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in care nu sunt incluse si sporurile si alte adaosuri, se mentine la 2.350 lei lunar.

"Nivelul salariului de baza minim brut a fost stabilit in urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate doua sedinte ale Consiliului National Tripartit, in 26.11.2019 si in 03.12.2019, si dezbatut in Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, in 09.12.2019", mai noteaza MMPS in comunicatul de presa citat.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "HG 935/2019: S-a stabilit salariul minim brut pe tara incepand cu 1 ianuarie 2019":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016