Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul vosganianic, pe scurt

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Ian. 2008

Guvernul a adus noi modificari legislatiei fiscale autohtone. Noul Cod fiscal, care intra in vigoare la 1 ianuarie 2008, prevede schimbari importante privitoare la largirea bazei de impozitare si la ...

     Guvernul a adus noi modificari legislatiei fiscale autohtone. Noul Cod fiscal, care intra in vigoare la 1 ianuarie 2008, prevede schimbari importante privitoare la largirea bazei de impozitare si la eliminarea unor facilitati de care beneficiau persoanele cu venituri mai mari de cinci salarii medii brute pe economie. Important de retinut este faptul ca nu a fost majorata si nu a fost introdusa nicio taxa si niciun nou impozit!

Noutatile, pe scurt, sunt urmatoarele:

* Pentru salariatii cu un venit lunar mai mare de cinci salarii medi brute pe economie a fost inlaturat plafonul pentru baza de calcul a contributiilor sociale.
* S-a decis eliminarea masurilor de simplificare in domeniul TVA pentru lucrarile de constructii-montaj si livrarea de cladiri, parti de cladiri si terenuri.
* Se prelungeste pana la 31 decembrie 2011 perioada de aplicare a sistemului de plata in vama a TVA aferenta importurilor de bunuri din state terte, aplicabil incepand cu 15 aprilie 2007.
* Se includ in categoria veniturilor impozabile ale persoanelor fizice sumele realizate sub forma castigurilor la jocurile de noroc (tip cazinou si masini electronice), nefiscalizate in prezent.
* Plafonul lunar privind venitul neimpozabil din pensii va fi majorat anul viitor la 1.000 de lei, de la 900 de lei, cat este in prezent.
* Se amana, pana in 2009, aplicarea impozitului de 2% pentru veniturile obtinute din produsele agricole vandute la centrele specializate.
* Se amana cu doi ani, pana in 2010, momentul introducerii pentru toate societatile a sistemului de plati anticipate efectuate trimestrial in contul impozitului pe profit anual.
* Pentru organizatiile non-profit, se completeaza categoria veniturilor neimpozabile cu sumele care apar ca urmare a neindeplinirii obligatiilor ce revin beneficiarilor de contracte de donatie sau sponsorizare.
* Pentru organizatiile non-profit, organizatiile sindicale si patronale se introduc in categoria veniturilor neimpozabile sumele provenite din despagubiri de la societatile de asigurare, pentru pagubele la activele corporale proprii, altele decat cele care sunt utilizate in activitatea economica, precum si a sumelor primite din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice.


Nu inainte de a va promite ca vom face tot posibilul pentru a-l contacta prin spiritism pe Nostradamus pentru a afla ce ne mai asteapta si ce se mai schimba in anul viitor, va uram, ca de obicei:
Lectura placuta si profitabila!

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul vosganianic, pe scurt":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016