Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Florin Jianu solicita suplimentarea programului de internationalizare pentru inca 400 de firme

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 02 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: imm-uri, finantare, piata internationala, targuri

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) solicita suplimentarea bugetului alocat programului de internationalizare a firmelor cu suma necesara pentru sustinerea a inca 400 de operatori economici.

"Initiativa, deosebit de utila pentru IMM-uri, ofera pentru prima oara posibilitatea firmelor de a participa individual la targuri si misiuni economice. Totusi, este important de precizat ca perioada de aplicare de 5 zile este foarte scurta, iar alocarea de numai 5 milioane de lei asigura finantarea a doar 100 de beneficiari si nu 500 cat este mentionat in cadrul procedurii.

Solicitam ca lansarea viitoare sa aiba loc asa incat firmele sa poata participa la targuri si misiuni pe parcursul intregului an. in prima zi au aplicat 163 de firme, ceea ce reflecta faptul ca programul este foarte atractiv, firmele fiind interesate de internationalizarea activitatii lor. Astfel, solicitam suplimentarea cu un buget aferent sustinerii a inca 400 de firme", a declarat presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, citat de Agerpres.
 
Totodata, CNIPMMR aminteste s-a dat startul inscrierilor pentru "Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani", care ofera o alocatie financiara nerambursabila in cuantum de maximum 50.000 de lei per beneficiar (reprezentand maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile), pentru un numar maxim de 500 de beneficiari anual, care indeplinesc conditiile de eligibilitate. Pentru perioada 2017-2020, este prevazut un buget total de 71 de milioane de lei, din care suma alocata anului 2017 este de 5 milioane de lei.
 
Se poate beneficia de finantari in valoare maxima de: 30.000 de lei pentru participari individuale la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu, altele decat cele organizate in baza OUG nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat, republicata; 15.000 de lei pentru participari la misiuni economice organizate in strainatate, altele decat cele organizate in baza OUG nr. 120/2002; 10.000 de lei pentru crearea identitatii vizuale a unui IMM - marca si/sau sigla si/sau slogan; 10.000 de lei pentru realizarea unui site pe internet/aplicatie pentru mobil, pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor promovate, in limba romana si limba engleza/alta limba de circulatie internationala pietei careia i se adreseaza; 10.000 de lei pentru participari ale angajatilor la cursuri de pregatire, in tara si/sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piete; 10.000 de lei pentru analize si studii de piata; 10.000 de lei pentru alte tipuri de activitati de promovare si sustinere a internationalizarii.
 
De asemenea, CNIPMMR  aminteste faptul ca cererea tip pentru inscriere in program, in vederea obtinerii finantarii se completeaza online pe site-ul www.aippimm.ro, incepand cu 31 iulie, ora 10:00, sistemul de aplicatii fiind deschis pana vineri 4 august, ora 20:00.
 
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Florin Jianu solicita suplimentarea programului de internationalizare pentru inca 400 de firme":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016