keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Cum isi propune strategia bugetara sa modifice rata somajului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 12 Aug. 2011
Tags: rata somajului, strategia financiar-bugetara, scadere somaj

Strategia fiscal-bugetara 2012-2014, aprobata recent de Guvern, isi propune sa reduca rata somajului pana la sfarsitul anului 2011 la 4,9%, urmand ca aceasta sa scada la 4,5% in 2012 si la 4,3% in


Strategia fiscal-bugetara 2012-2014, aprobata recent de Guvern, isi propune sa reduca rata somajului pana la sfarsitul anului 2011 la 4,9%, urmand ca aceasta sa scada la 4,5% in 2012 si la 4,3% in 2013. Rate mult mai mari ale somajului se inregistrau in proiectul de strategie bugetara anterior (2011-2013) care indica o rata a somajului de 8% in 2011, 7,6% in 2012 si 7,1% in 2013.

In ceea ce priveste ritmul de crestere al exportului, se estimeaza ca acesta va fi de 15,1% in 2011, 14,5% in 2012 si 13,7% in 2013, prin comparatie cu prognoza de 9,6% in 2011, 9,8% in 2012 si 9,9% in 2013 in strategia 2011-2013.

Documentul de strategie financiar-bugetara mentioneaza ca anul in curs nu este ferit de "incertitudini si riscuri majore" si aminteste ca "dificultatile legate de datoriile publice externe ale unor state membre ale zonei euro pot transfera probleme in alte state din UE".

Chiar daca economia Romaniei are mari sanse sa cunoasca un ritm de crestere semnificativa in perioada urmatoare, sunt amintite si riscurile cu efecte negative pe fondul cresterii preturilor pe piata internationala la petrol, ca urmare a situatiilor agitate din zona Orientului Mijlociu si Nordului Africii. In plus, si preturile mai mari la alimente ar putea duce la o slabire a puterii de cumparare, influentand astfel consumul privat.

In continuare, acelasi document cuprinde si urmatoarele: "Pe plan intern, exista riscul unor conditii climatice defavorabile pentru agricultura pe o perioada prelungita, ceea ce ar diminua oferta de produse agro-alimentare, cu efect de reducere asupra autoconsumului si a pietei taranesti si de crestere a importurilor de astfel de produse pentru a acoperi cererea. De asemenea, absorbtia scazuta a fondurilor europene, care ar implica un nivel redus al investitiilor, precum si mentinerea unei creditari limitate cu efect asupra consumului reprezinta riscuri suplimentare de reducere a cererii interne".
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016