Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce ar trebui schimbat la politica economica adoptata de un guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, combaterea somajului, integrarea economica, criza financiara

In aceasta perioada, UE invita statele membre sa dea o importanta mai mare aspectelor sociale atunci cand isi elaboreaza bugetul. Comisia doreste ca propunerile nationale de buget sa fie insotite de un "tablou de bord" referitor la aspectele sociale.



Acesta ar urma sa contina 5 indicatori principali:

-   rata somajului
-    procentul tinerilor care nu au un loc de munca si nici nu urmeaza o forma de invatamant sau de formare profesionala
-    venitul disponibil al gospodariilor
-    inegalitatile sociale
-    rata riscului de saracie.

Prioritati sociale, nu doar economice

Planul inaintat saptamana trecuta prevede o colaborare mai stransa intre guverne, pe de o parte, si sindicate si organizatii patronale, pe de alta parte, in procesul de elaborare a politicilor economice.

Propunerea este una dintre masurile menite sa imbunatateasca guvernanta economica in urma crizei financiare.

Ea vine si ca raspuns la concluziile unui summit european recent, in cadrul caruia liderii celor 28 de state membre au convenit asupra faptului ca Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca modalitati mai eficiente de a monitoriza conditiile economice si sociale actuale si viitoare.

Planul va sta la baza discutiilor despre dimensiunea sociala a integrarii economice in Europa, care vor fi incluse pe agenda unui summit european, programat la sfarsitul lunii octombrie.

Combaterea somajului

Aproape un sfert din tinerii din zona euro nu au un loc de munca. In practica, rata somajului in randul tinerilor variaza foarte mult de la o tara la alta.

Astfel, aceasta se ridica la 62,9% in Grecia, si la numai 7,7% in Germania. Pentru a combate somajul, UE vizeaza reducerea costurilor si a obstacolelor cu care se confrunta tinerii care vor sa-si gaseasca un loc de munca in alta tara.

Se spera ca noul "tablou de bord" va face posibila identificarea in faza incipienta a potentialelor probleme sociale si va permite, implicit, luarea de masuri preventive.

Daca Parlamentul European si guvernele nationale aproba acest plan, tabloul de bord al aspectelor sociale va deveni parte integranta a procesului decizional economic incepand cu anul viitor.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce ar trebui schimbat la politica economica adoptata de un guvern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016