Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce recomandari face Comisia Europeana pentru ameliorarea situatiei economice si sociale?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: intreprinderile mici, comisia europeana, forta de munca, afaceri sociale, stabilitate, recomandari

Va aducem la cunostinta ca la jumatatea saptamanii in curs, Parlamentul a votat pentru sustinerea viziunii Comisiei Europene privind stimularea cresterii economice si crearii de locuri de munca. Inainte de vot, deputatii au dezbatut ?Semestrul European? 2015 - exercitiul anual al statelor europene de a-si coordona politicile economice, cu vice-presedintele Comisiei, Valdis Dombrovskis, comisarul Marianne Thyssen (afaceri sociale) si Elzbieta Bie?kowska (piata unica si intreprinderile mici si mijlocii).


Politicile economice ale Comisiei au fost examinate din trei unghiuri diferite, ceea ce a dus la adoptarea a trei rezolutii separate in trei comisii parlamentare. Toate cele trei documente au fost aprobate cu majoritate larga.

Analiza anuala a cresterii 2015

Prin votul dat in comisia pentru afaceri economice si monetare, Parlamentul si-a exprimat sustinerea pentru ideea de Comisiei de a promova cresterea economica pe trei piloni: investitii, reforme structurale si o consolidare fiscala favorabila cresterii economice.

”Reformele si consolidarea fiscala sunt calea de urmat pentru reducerea somajului si a saraciei in statele membre cele mai afectate de criza financiara, precum si pentru a ajuta zona euro sa se reintoarca la o crestere economica pe termen lung”, a spus Dariusz Rosati (PPE, PL) raportorul in Parlament.

Deputatii cer prin aceasta rezolutie o mai mare implicare a parlamentelor nationale in discutiile privind Semestrul European, o mai mare asumare nationala a recomandarilor specifice fiecarui stat si mai multa implicare pentru implementarea acestor recomandari. In 2013, doar 9% din recomandari au fost indeplinite.

Deputatii au formulat recomandari pentru cresterea competitivitatii si rezistentei Europei, ceea ce ar duce la o mai mare capacitate de a face fata unor crize viitoare, printre altele prin integrarea pietelor de capital, prin lupta impotriva fraudei si a evaziunii fiscale, prin definitivarea pietei unice interne de energie si prin eficientizarea pietelor fortei de munca.

Guvernanta pietei unice

In rezolutia privind guvernarea pietei unice, redactata de Ildiko Gall-Pelcz (PPE, HU) pentru comisia pentru piata interna, deputatii au subliniat sustinerea lor pentru ideea de a integra si mai mult piata unica in discutiile privind Semestrul European si au cerut statelor membre sa permita Comisiei sa prezinte recomandarile specifice fiecarei tari in respectiva adunare parlamentara, inainte ca acestea sa fie aprobate de Consiliul de Ministri.

”Guvernanta pietei unice trebuie sa fie imbunatatita, daca vrem ca ea sa promoveze si faciliteze crestere economica si sa reprezinte un punct de reper pentru angajamentul statelor membre la reforme structurale”, a mai spus Gall-Pelcz.

Afaceri sociale si locuri de munca

Deputatii cer mai multa flexibilitate in implementarea reformelor in statele membre aflate in dificultate financiara, pentru a se asigura ca masurile de stabilitate sunt compatibile cu cresterea economica, crearea de locuri de munca si cu statul bunastarii, intr-o rezolutie privind locurile de munca si alte aspecte sociale ale Semestrului European, pregatita de Sergio Gutierrez Prieto (S&D, ES) pentru comisia pentru forta de munca si afaceri sociale.


Parlamentul mai subliniaza si ca reformele pietelor fortei de munca din multe state membre nu au redus precaritatea locurilor de munca, notand ca 43% din tineri lucreaza in conditii precare, cum ar fi contracte cu timp redus sau de falsi liber profesionisti. Parlamentul recomanda mai multe eforturi pentru a crea locuri de munca de calitate pentru tineri.


"Parlamentul European sustine investitiile si responsabilitatea fiscala, dar acestea trebuie sa fie intotdeauna compatibile cu cresterea economica si crearea de locuri de munca decente, responsabilitatea sociala si modelul social european", a declarat raportorul Sergio Gutierrez Prieto.

Sursa: Parlamentul European

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce recomandari face Comisia Europeana pentru ameliorarea situatiei economice si sociale?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016