Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Va aducem la cunostinta ca la jumatatea saptamanii in curs, Parlamentul a votat pentru sustinerea viziunii Comisiei Europene privind stimularea cresterii economice si crearii de locuri de munca. Inainte de vot, deputatii au dezbatut ?Semestrul European? 2015 - exercitiul anual al statelor europene de a-si coordona politicile economice, cu vice-presedintele Comisiei, Valdis Dombrovskis, comisarul Marianne Thyssen (afaceri sociale) si Elzbieta Bie?kowska (piata unica si intreprinderile mici si mijlocii).
Politicile economice ale Comisiei au fost examinate din trei unghiuri diferite, ceea ce a dus la adoptarea a trei rezolutii separate in trei comisii parlamentare. Toate cele trei documente au fost aprobate cu majoritate larga.
Analiza anuala a cresterii 2015
Prin votul dat in comisia pentru afaceri economice si monetare, Parlamentul si-a exprimat sustinerea pentru ideea de Comisiei de a promova cresterea economica pe trei piloni: investitii, reforme structurale si o consolidare fiscala favorabila cresterii economice.
”Reformele si consolidarea fiscala sunt calea de urmat pentru reducerea somajului si a saraciei in statele membre cele mai afectate de criza financiara, precum si pentru a ajuta zona euro sa se reintoarca la o crestere economica pe termen lung”, a spus Dariusz Rosati (PPE, PL) raportorul in Parlament.
Deputatii cer prin aceasta rezolutie o mai mare implicare a parlamentelor nationale in discutiile privind Semestrul European, o mai mare asumare nationala a recomandarilor specifice fiecarui stat si mai multa implicare pentru implementarea acestor recomandari. In 2013, doar 9% din recomandari au fost indeplinite.
Deputatii au formulat recomandari pentru cresterea competitivitatii si rezistentei Europei, ceea ce ar duce la o mai mare capacitate de a face fata unor crize viitoare, printre altele prin integrarea pietelor de capital, prin lupta impotriva fraudei si a evaziunii fiscale, prin definitivarea pietei unice interne de energie si prin eficientizarea pietelor fortei de munca.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Examen Consultant Fiscal 2025

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Guvernanta pietei unice
In rezolutia privind guvernarea pietei unice, redactata de Ildiko Gall-Pelcz (PPE, HU) pentru comisia pentru piata interna, deputatii au subliniat sustinerea lor pentru ideea de a integra si mai mult piata unica in discutiile privind Semestrul European si au cerut statelor membre sa permita Comisiei sa prezinte recomandarile specifice fiecarei tari in respectiva adunare parlamentara, inainte ca acestea sa fie aprobate de Consiliul de Ministri.
”Guvernanta pietei unice trebuie sa fie imbunatatita, daca vrem ca ea sa promoveze si faciliteze crestere economica si sa reprezinte un punct de reper pentru angajamentul statelor membre la reforme structurale”, a mai spus Gall-Pelcz.
Afaceri sociale si locuri de munca
Deputatii cer mai multa flexibilitate in implementarea reformelor in statele membre aflate in dificultate financiara, pentru a se asigura ca masurile de stabilitate sunt compatibile cu cresterea economica, crearea de locuri de munca si cu statul bunastarii, intr-o rezolutie privind locurile de munca si alte aspecte sociale ale Semestrului European, pregatita de Sergio Gutierrez Prieto (S&D, ES) pentru comisia pentru forta de munca si afaceri sociale.
Parlamentul mai subliniaza si ca reformele pietelor fortei de munca din multe state membre nu au redus precaritatea locurilor de munca, notand ca 43% din tineri lucreaza in conditii precare, cum ar fi contracte cu timp redus sau de falsi liber profesionisti. Parlamentul recomanda mai multe eforturi pentru a crea locuri de munca de calitate pentru tineri.
"Parlamentul European sustine investitiile si responsabilitatea fiscala, dar acestea trebuie sa fie intotdeauna compatibile cu cresterea economica si crearea de locuri de munca decente, responsabilitatea sociala si modelul social european", a declarat raportorul Sergio Gutierrez Prieto.
Sursa: Parlamentul European

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Obligatiile unei persoane fizice in cazul unei conventii civileMEEMA propune noi masuri bugetare pentru sprijinirea IMM-urilor (Proiect de OUG )Retrospectiva: Modificarea unor formulare utilizate la inregistrarea in scopuri de TVATVA in cazul PFI impozitate pe norma de venitInregistrarea in scopuri de TVAUltimele articole
Plafoane fiscale valabile in anul 2025, pentru aplicarea TVA, in lei si in valutaFirme care NU au depasit plafonul TVA. Cum pot iesi prin optiune de la TVADepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVARegim special de scutire TVA pentru INTREPRINDERILE MICIFirme inregistrate in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului. Cum poate fi anulat codul special de TVAArticole similare
Comunicat MFP: Ultima rectificare bugetara din 2013Modificarea Legii 227/2015, privind Codul Fiscal: TVA 16%, din 2020 - TVA 5% pentru produsele alimentare (proiect)Consultare publica: Transparenta impozitelor pe profit ale companiilor si combaterea practicilor fiscale agresivePensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaMasuri pentru directionarea corecta a fondurilor europeneUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companiiArticole similare
Companiile elvetiene solicita instruirea tinerilor din Romania conform cerintelor economiei realeIsarescu, despre cresterile salariale: Oferta de pe piata muncii nu este corelata cu cerereaFirmele care primesc ucenici si stagiari vor beneficia de subventii de pana la 300 euro pe lunaIn atentia firmelor: 5.500 de cetateni straini nou-admisi pe piata fortei de muncaMinistrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Ultimele articole
Muncitor calificat vs. muncitor necalificat. Precizari importante ITMDecont precompletat e-TVA. Patronii IMM-urilor din Romania cer amanarea e-TVAMajorarea salariului minim la 3.700 lei lunar, aprobata de ExecutivContractul de munca in 2024. 15 lucruri pe care trebuie sa le stie angajatorii si angajatii4 provocari pentru dezvoltarea unui business mic si cum le faci fata cu succesArticole similare
BNR: Evaziunea fiscala submineaza STABILITATEa finantelor, e nevoie de un Cod Fiscal mai fermMasuri din partea UE pentru 5,3 milioane de someri tineriComunicat ANAF referitor la noua procedura de inregistrare in scop de TVA75 la suta dintre restantele firmelor din Romania au intarzieri de peste un anMinistrul Finantelor: Suntem pregatiti sa identificam problemele si sa oprim exodul romanilor!Ultimele articole
Achizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi bugetul?Piata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilorMinistrul Finantelor: ‘’Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca’’Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanenta
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"