Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Europeana sustine promovarea produselor agricole si agroalimentare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, comisia europeana, promovarea produselor agroalimentare, consumatori, produsele agricole

In data de 21 noiembrie, Comisia Europeana a prezentat un proiect de reforma a politicii de informare si de promovare a produselor agricole si alimentare europene. Aceasta noua politica de promovare, care beneficiaza de un buget majorat si, ulterior, de sprijinul unei agentii executive europene, este menita sa devina un adevarat instrument de cucerire a pietelor. Sub sloganul "Enjoy, it's from Europe", ea vizeaza sa ajute profesionistii din sector sa se extinda la nivel international si sa sensibilizeze mai bine consumatorii cu privire la eforturile in materie de calitate a produselor, pe baza unei strategii veritabile definite la nivel european.



"Intr-o lume in care consumatorii sunt mai sensibili la chestiuni legate de securitatea, calitatea si durabilitatea modurilor de productie alimentara, agricultorii si intreprinderile mici sau mijlocii europene au un rol de jucat in acest sens. Sectorul agricol si agroalimentar european este recunoscut pentru calitatea produselor sale si pentru o respectare a normelor unica in lume. Inregistrand deja 110 miliarde euro la export, el reprezinta un atu considerabil in vederea dinamizarii cresterii si a ocuparii fortei de munca in cadrul Uniunii Europene" a declarat Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala.
    
Aceasta propunere este rezultatul unei dezbateri vaste, lansata in 2011, cu privire la o Carte verde (IP/11/885), urmata de o comunicare (IP/12/332). Propunerea va fi transmisa acum Parlamentului European si Consiliului.



-    O crestere semnificativa a ajutoarelor destinate actiunilor de informare si de promovare, in scopul consolidarii competitivitatii agriculturii europene. Ajutoarele europene ar trebui sa treaca in mod treptat de la 61 de milioane euro in cadrul bugetului din 2013, la 200 de milioane euro in 2020;
-    Punerea in aplicare a unei strategii europene de promovare, care va permite o mai buna directionare a actiunilor de promovare. Aceasta strategie ar trebui sa conduca la:
-    cresterea finantarii programelor care vizeaza tarile terte si a programelor multiple (programe prezentate de catre entitati din mai multe state membre) printr-o taxa de cofinantare mai ridicata pentru aceste doua categorii: o cofinantare de 60% din partea UE, in loc de 50%;
-    pe piata interna, la imbunatatirea nivelului scazut de cunostinte al consumatorilor cu privire la calitatile produselor agricole europene, in general, si ale produselor recunoscute de sistemele europene de calitate, in special.


O extindere a domeniului de aplicare al masurilor prin:

-    posibilitatea reglementata de a mentiona originea si marcile produselor
-    includerea printre beneficiari a organizatiilor de producatori
-    includerea printre produsele eligibile in special a produselor agroalimentare prelucrate care pot face obiectul unor sisteme europene de calitate, cum ar fi pastele alimentare;
-    simplificarea procedurilor administrative printr-o selectie care, de acum incolo, are loc intr-o singura etapa, la Comisie, in loc de doua etape, ca pana acum (la nivelul statului membru si apoi al Comisiei Europene);
-    gestionarea facilitata a programelor elaborate in comun de entitatile mai multor state membre, prin intermediul unui ghiseu unic al Comisiei.

Sursa: Comisia Europeana


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia Europeana sustine promovarea produselor agricole si agroalimentare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016