Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Unul dintre cele 30 de proiecte selectate in semifinala Concursului European de Inovare Sociala este din Romania. El propune o noua generatie de bauturi functionale cu impact pozitiv asupra sanatatii gastrointestinale, ambalate in recipiente inteligente si avand costuri reduse.
Ideea proiectului este de a dezvolta noi bauturi probiotice, folosind deseuri agroalimentare si bacterii probiotice micro-incapsulate, ambalate in sticle cu eliberare controlata.
Micro-capsulele urmeaza a fi depozitate in dopul sticlei, pana cand utilizatorul deschide recipientul, amestecand continutul lor cu sucul propriu-zis. Relevanta practica a produsului este data de pretul scazut datorat folosirii de deseuri agroalimentare, dar si crearea unei sticle inteligente ce pastreaza elementul probiotic incapsulat, pana la momentul consumului.
Peste 1.400 de proiecte din mai mult de 40 de tari au fost inscrise in editia 2015 a concursului. Romania, cu un procent de 8% din total, se claseaza pe locul 3 in randul tarilor cu cele mai multe propuneri de proiecte, dupa Italia (20%) si Spania (9%).
Toate proiectele semifinaliste vor primi indrumare si sprijin specializat pentru a le oferi o sansa reala in cadrul concursului, dar si dincolo de el. Astfel, cei care le-au propus vor participa, in perioada 7-9 septembrie, la "Academia de inovarea sociala", organizata la Viena, pentru a-si putea definitiva propunerile. Juriul va desemna, apoi, cei zece finalisti ai concursului. Cele mai eficiente trei solutii propuse vor primi o finantare de 50.000 euro, fiecare, astfel incat ele sa poata fi materializate. Ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc in luna noiembrie, la Bruxelles.
Context
Concursul de inovare sociala se afla la a 3-a editie. Tema centrala din 2015, "Noi cai pentru crestere", i-a obligat pe jurati sa aleaga propunerile cu cel mai mare potential de crestere si de sustinere a valorii financiare si care asigura progresul social pentru cetateni, guvern si companii deopotriva.
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Propunerile selectate cuprind o gama larga de idei ce merg de la transformarea deseurilor alimentare provenite de la cantine si restaurante in biogaz, activitate ce creeaza locuri de munca si ajuta la diminuarea problemelor de mediu, si pana la solutii pentru persoanele in scaun cu rotile sau cu mobilitate redusa care vor sa lucreze in domeniul apiculturii.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Boc: Vladescu nu a avut mandat sa vorbeasca de cota unica. Ministrii sa nu discute teme neaprobateSchimbari in mediul financiar. Noile taxe si impozite pana in 2016Codul fiscal 2011 - Titlul VIICe efecte va avea reintroducerea declaratiei anuale de venit?Din ianuarie 2022 va fi acordata cea de-a 13-a indemnizatie compensatorie pentru persoanele cu dizabilitatiUltimele articole
Cota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?Ordinul 114/2025 a modificat Procedura de restituire a TVA aferenta anumitor achizitii de bunuri si servicii efectuate de entitati nonprofitFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiSAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, schimbata prin Ordinul 7032/2024Articole similare
Planul Marshall pentru Romania: UE scade cofinantarea de la 15% la 5% in cazul RomanieiRomania a incasat in acest an peste 565 milioane de euro de la Comisia EuropeanaPrioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016Legea 248/2013 privind organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social a fost republicataDecuplarea sprijinului agricol din FONDURI EUROPENE. De ce e invinovatita ComisiaUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraArticole similare
COMISIA EUROPEANA: Fara TVA la taxa autoPiata europeana de consum inregistreaza noi domenii premianteRegimul TVA se va schimba. IMM-urile vor avea mai mult acces la piata unica si la noi oportunitati de afacereFlorin Citu: IMM Invest va fi reluat curand iar clientii pot avea acces la mai multi bani5,5 milioane lei alocate pentru sprijinirea temporara a producatorilor de legume si fructeUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"