Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Unul dintre cele 30 de proiecte selectate in semifinala Concursului European de Inovare Sociala este din Romania. El propune o noua generatie de bauturi functionale cu impact pozitiv asupra sanatatii gastrointestinale, ambalate in recipiente inteligente si avand costuri reduse.
Ideea proiectului este de a dezvolta noi bauturi probiotice, folosind deseuri agroalimentare si bacterii probiotice micro-incapsulate, ambalate in sticle cu eliberare controlata.
Micro-capsulele urmeaza a fi depozitate in dopul sticlei, pana cand utilizatorul deschide recipientul, amestecand continutul lor cu sucul propriu-zis. Relevanta practica a produsului este data de pretul scazut datorat folosirii de deseuri agroalimentare, dar si crearea unei sticle inteligente ce pastreaza elementul probiotic incapsulat, pana la momentul consumului.
Peste 1.400 de proiecte din mai mult de 40 de tari au fost inscrise in editia 2015 a concursului. Romania, cu un procent de 8% din total, se claseaza pe locul 3 in randul tarilor cu cele mai multe propuneri de proiecte, dupa Italia (20%) si Spania (9%).
Toate proiectele semifinaliste vor primi indrumare si sprijin specializat pentru a le oferi o sansa reala in cadrul concursului, dar si dincolo de el. Astfel, cei care le-au propus vor participa, in perioada 7-9 septembrie, la "Academia de inovarea sociala", organizata la Viena, pentru a-si putea definitiva propunerile. Juriul va desemna, apoi, cei zece finalisti ai concursului. Cele mai eficiente trei solutii propuse vor primi o finantare de 50.000 euro, fiecare, astfel incat ele sa poata fi materializate. Ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc in luna noiembrie, la Bruxelles.
Context
Concursul de inovare sociala se afla la a 3-a editie. Tema centrala din 2015, "Noi cai pentru crestere", i-a obligat pe jurati sa aleaga propunerile cu cel mai mare potential de crestere si de sustinere a valorii financiare si care asigura progresul social pentru cetateni, guvern si companii deopotriva.
Cartea verde a contabilitatii
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Propunerile selectate cuprind o gama larga de idei ce merg de la transformarea deseurilor alimentare provenite de la cantine si restaurante in biogaz, activitate ce creeaza locuri de munca si ajuta la diminuarea problemelor de mediu, si pana la solutii pentru persoanele in scaun cu rotile sau cu mobilitate redusa care vor sa lucreze in domeniul apiculturii.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Florin Citu: Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai multi bani catre somaj tehnic, sanatate, investitiiGuvernul a adoptat Scrisoarea de Intentie convenita cu FMI si Memorandumul de Intelegere cu UEMFP a publicat noul PROIECT pentru garantarea creditelor la IMM-uriSalariu minim pentru muncitor necalificat in constructii. Contributii socialeNoul ministru al Finantelor: Voi incerca sa prezint un PROIECT de buget pana la jumatatea lunii decembrieUltimele articole
Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAAmnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetareE-Trasport: Ce amenzi ar putea fi SUSPENDATE pana la 31 decembrie 2024PROIECT OUG: Va fi introdusa Declaratia Unica precompletata de ANAF. Cine primeste formularulPROIECT OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeArticole similare
Noua Lege privind functionarea Bancii de Dezvoltare a Romaniei - EximBank S.A.Evaziunea in agricultura a depasit fondurile europene primiteFermele de familie sunt sprijinite prin microcrediteCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Aprilie 2015: Contracte de cca. 587 mil. lei finantare nerambursabila, cu beneficiari publici si privatiUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCertificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraMinistrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaArticole similare
Din ce in ce mai probabile: Reducerea CAS si scaderea TVA la legume, fructe, produse bio si carneNoi masuri UE in vederea impulsionarii schimburilor comercialeCum combate UE frauda in domeniul TVA?Masuri pentru directionarea corecta a fondurilor europeneEmil Boc: Bugetul este croit pe TVA de 24%Ultimele articole
Pragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companii Guvernul a decis! 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 vor fi zile libere pentru salariatii din sectorul publicAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"