Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Unul dintre cele 30 de proiecte selectate in semifinala Concursului European de Inovare Sociala este din Romania. El propune o noua generatie de bauturi functionale cu impact pozitiv asupra sanatatii gastrointestinale, ambalate in recipiente inteligente si avand costuri reduse.
Ideea proiectului este de a dezvolta noi bauturi probiotice, folosind deseuri agroalimentare si bacterii probiotice micro-incapsulate, ambalate in sticle cu eliberare controlata.
Micro-capsulele urmeaza a fi depozitate in dopul sticlei, pana cand utilizatorul deschide recipientul, amestecand continutul lor cu sucul propriu-zis. Relevanta practica a produsului este data de pretul scazut datorat folosirii de deseuri agroalimentare, dar si crearea unei sticle inteligente ce pastreaza elementul probiotic incapsulat, pana la momentul consumului.
Peste 1.400 de proiecte din mai mult de 40 de tari au fost inscrise in editia 2015 a concursului. Romania, cu un procent de 8% din total, se claseaza pe locul 3 in randul tarilor cu cele mai multe propuneri de proiecte, dupa Italia (20%) si Spania (9%).
Toate proiectele semifinaliste vor primi indrumare si sprijin specializat pentru a le oferi o sansa reala in cadrul concursului, dar si dincolo de el. Astfel, cei care le-au propus vor participa, in perioada 7-9 septembrie, la "Academia de inovarea sociala", organizata la Viena, pentru a-si putea definitiva propunerile. Juriul va desemna, apoi, cei zece finalisti ai concursului. Cele mai eficiente trei solutii propuse vor primi o finantare de 50.000 euro, fiecare, astfel incat ele sa poata fi materializate. Ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc in luna noiembrie, la Bruxelles.
Context
Concursul de inovare sociala se afla la a 3-a editie. Tema centrala din 2015, "Noi cai pentru crestere", i-a obligat pe jurati sa aleaga propunerile cu cel mai mare potential de crestere si de sustinere a valorii financiare si care asigura progresul social pentru cetateni, guvern si companii deopotriva.

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Examen Consultant Fiscal 2025

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Propunerile selectate cuprind o gama larga de idei ce merg de la transformarea deseurilor alimentare provenite de la cantine si restaurante in biogaz, activitate ce creeaza locuri de munca si ajuta la diminuarea problemelor de mediu, si pana la solutii pentru persoanele in scaun cu rotile sau cu mobilitate redusa care vor sa lucreze in domeniul apiculturii.
Sursa: Comisia Europeana

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Codul fiscal 2011 - Titlul VIIO noua marca intra pe piata din Romania: Made in BanatExclusiv online: Consultantii fiscali: Normele pentru Codul Fiscal contrazic ordonanta pe care incearca sa o clarificePozitia CNIPMMR privind realizarea analizei la risc la securitate fizica. Ce companii au aceasta obligatie?Plan de masuri ANAF: Sprijinirea conformarii la plata obligatiilor fiscale. Facilitati pentru bunii platitoriUltimele articole
Impozitul pe venit. Conditii pentru acordarea scutirii impozituluiCCF propune modificari asupra PROIECTului pe TVA al Finantelor. Firmele mici ar putea fi afectatePROIECT: Plafonul de la care devii platitor de TVA ar putea CRESTE la 395.000 leiNoutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025Cota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?Articole similare
MADR: Rectificarea bugetara din 2019 NU afecteaza nicio categorie de cheltuieliGuvernul a aprobat cadrul financiar al gestionarii fondurilor europene pentru perioada 2014-2020FMI si Comisia Europeana sustin rectificarea bugetara adoptata de Guvernul RomanieiComisarul european Corina Cretu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre absorbtia fondurilor europene in RomaniaPrefectura Capitalei va avea un portal prin care bucurestenii pot afla stadiul dosarelorUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraArticole similare
CE solicita Romaniei sa implementeze legislatia Uniunii bancareNoi masuri CE: Comertul cu amanuntul si consultare privind practicile comerciale neloialeNoile reguli elaborate de COMISIA EUROPEANA pentru tarile cu absorbtie redusaMai multe sustineri pentru TVA-ul verde. Declaratiile Dacianei SarbuCum combate UE frauda in domeniul TVA?Ultimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2C
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"