Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fonduri europene pentru proiecte de inovare sociala. Noile cai de crestere propuse

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: proiect, inovare sociala, fonduri europene, comisia europeana

Unul dintre cele 30 de proiecte selectate in semifinala Concursului European de Inovare Sociala este din Romania. El propune o noua generatie de bauturi functionale cu impact pozitiv asupra sanatatii gastrointestinale, ambalate in recipiente inteligente si avand costuri reduse.


Ideea proiectului este de a dezvolta noi bauturi probiotice, folosind deseuri agroalimentare si bacterii probiotice micro-incapsulate, ambalate in sticle cu eliberare controlata.

Micro-capsulele urmeaza a fi depozitate in dopul sticlei, pana cand utilizatorul deschide recipientul, amestecand continutul lor cu sucul propriu-zis. Relevanta practica a produsului este data de pretul scazut datorat folosirii de deseuri agroalimentare, dar si crearea unei sticle inteligente ce pastreaza elementul probiotic incapsulat, pana la momentul consumului.

Peste 1.400 de proiecte din mai mult de 40 de tari au fost inscrise in editia 2015 a concursului. Romania, cu un procent de 8% din total, se claseaza pe locul 3 in randul tarilor cu cele mai multe propuneri de proiecte, dupa Italia (20%) si Spania (9%).

Toate proiectele semifinaliste vor primi indrumare si sprijin specializat pentru a le oferi o sansa reala in cadrul concursului, dar si dincolo de el. Astfel, cei care le-au propus vor participa, in perioada 7-9 septembrie, la "Academia de inovarea sociala", organizata la Viena, pentru a-si putea definitiva propunerile. Juriul va desemna, apoi, cei zece finalisti ai concursului. Cele mai eficiente trei solutii propuse vor primi o finantare de 50.000 euro, fiecare, astfel incat ele sa poata fi materializate. Ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc in luna noiembrie, la Bruxelles.

Context

Concursul de inovare sociala se afla la a 3-a editie. Tema centrala din 2015, "Noi cai pentru crestere", i-a obligat pe jurati sa aleaga propunerile cu cel mai mare potential de crestere si de sustinere a valorii financiare si care asigura progresul social pentru cetateni, guvern si companii deopotriva.

Propunerile selectate cuprind o gama larga de idei ce merg de la transformarea deseurilor alimentare provenite de la cantine si restaurante in biogaz, activitate ce creeaza locuri de munca si ajuta la diminuarea problemelor de mediu, si pana la solutii pentru persoanele in scaun cu rotile sau cu mobilitate redusa care vor sa lucreze in domeniul apiculturii.

Sursa: Comisia Europeana
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fonduri europene pentru proiecte de inovare sociala. Noile cai de crestere propuse":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016