Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In contextul politicilor actuale ale Guvernului Romaniei de a finanta si dezvolta economia, dar si de a crea premisele unei cresteri economice sustenabile, Guvernul a aprobat in martie 2015 Memorandum-ul cu tema "Informare privind proiectul bancii nationale de dezvoltare", prin care s-a stabilit initierea procesului de extindere a mandatului EximBank in sensul desfasurarii de activitati specifice de banca de dezvoltare si, respectiv, de actualizare a cadrului legislativ relevant in scopul acomodarii noii activitati (Legea nr. 96/2000 privind organizarea si functionarea Bancii de Export-Import a Romaniei EXIMBANK - S.A., republicata si, respectiv, Hotararea Guvernului nr. 534/2007 privind infiintarea, atributiile, competentele si modul de functionare ale Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari si reglementarea operatiunilor de finantare, garantare si asigurare efectuate de Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK - S.A. in numele si in contul statului).
Prin mandatul acordat Bancii de Dezvoltare a Romaniei - EximBank SA, Guvernul Romaniei urmareste atingerea unei serii de obiective, intre care finantarea domeniilor prioritare si sustinerea exporturilor romanesti si a investitiilor romanesti in strainatate, contributia la implementarea obiectivelor economice strategice ale UE pe plan local, alinierea la practica europeana si internationala in materie de finantare a dezvoltarii, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene sau adresarea directa a ineficientei pietelor prin proiecte de tip "market failures".
In acest context, actionand in cadrul mandatului, Banca de Dezvoltare a Romaniei va contribui la implementarea politicilor economice ale Guvernului printr-o serie de produse financiar-bancare specifice oferite categoriilor de beneficiari eligibili si va avea la dispozitie o gama variata de surse de finantare potentiale.
Pentru atingerea obiectivelor urmarite este necesara o modificare a cadrului de reglementare a activitatii desfasurate in prezent de EximBank in numele si in contul statului reprezentat in prezent de Legea nr. 96/2000 privind organizarea si functionarea Bancii de Export-Import a Romaniei EXIMBANK - S.A., republicata, in sensul abrogarii acesteia si crearii cadrului legal modern, eficient si comparabil cu cel al bancilor de dezvoltare din celelalte tari membre ale Uniunii Europene de functionare a EximBank.
Proiectul de act normativ a fost elaborat urmare consultarilor si discutiilor ce au avut loc in cadrul unui Comitet interinstitutional si a unui Grup de lucru constituit in acest scop care a inclus reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerului Fondurilor Europene, Bancii Nationale a Romaniei si SC Eximbank SA cat si a dialogului si consultarilor purtate cu bancile de dezvoltare si promovare din Polonia, Croatia, Ungaria si Germania precum si cu Banca Europeana de Investitii.
De asemenea, la fundamentarea mandatului Bancii de Dezvoltare a Romaniei a fost avuta in vedere si Evaluarea ex ante pentru definirea instrumentelor financiare in sectorul IMM pentru perioada de programare bugetara 2014-2020, realizata de catre FEI (Fondul European de Investitii).
Prin acest act normativ se urmareste finantarea domeniilor prioritare si sustinerea exporturilor romanesti si a investitiilor romanesti in strainatate, contributia la implementarea obiectivelor economice strategice ale UE pe plan local, alinierea la practica europeana si internationala in materie de finantare a dezvoltarii, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, adresarea directa a ineficientei pietelor prin proiecte de tip "market failures".
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Examen Consultant Fiscal 2024
Impactul asupra mediului de afaceri
Prin acest act normativ se urmareste finantarea domeniilor prioritare si sustinerea exporturilor romanesti si a investitiilor romanesti in strainatate, contributia la implementarea obiectivelor economice strategice ale UE pe plan local, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, adresarea directa a ineficientei pietelor prin proiecte de tip "market failures".
Click aici pentru a consulta proiectul.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noutati legislatie Fiscala 24-28 noiembrie 2008 - Monitorul OficialNoutati Legislatie Fiscala 20 - 28 aprilie 2008Noutati legislatie Fiscala 05-09 ianuarie 2009 - Monitorul OficialNoutati Legislatie Fiscala 14 - 20 aprilie 2008Strainii au 33% din economie, dar cu numai 17% din salariatiUltimele articole
Situatiile financiare trimestriale centralizate NU se mai trimit pe suport hartie la Ministerul Finantelor(Ordinul 494/2021)Ministrul Finantelor Publice anunta ca pana in octombrie va fi finalizat mecanismul de aplicare a amnistiei fiscaleMetrorex imprumuta de la Finante 188,53 de milioane de leiModificari privind distribuirea rezervelor acumulate de societatile/regiile cu capital de stat si legislatia institutiilor de creditInscrie-ti ideea de afacere pe thebigpitch.ro si CNIPMMR te premiaza!Articole similare
Acte aparute in Monitorul Oficial nr. 879Saptamana 04 - 10 februarie 2008Infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatZoom fiscal: Lupta impotriva evaziunii fiscale si cresterea gradului de predictibilitate fiscala, discutate in ECOFINArticole similare
Institutul pentru Politici Publice cere MFP asumarea unei politici nationale privind controlul financiar preventivMADR: FONDURI EUROPENE pentru abatoare mobile! 15 decembrie, termenul limita de depunereOUG 130/2020: Microgranturi de pana la 2.000 euro din fonduri externe nerambursabile pentru IMM-uri. Cum pot utiliza beneficiarii sumeleMinistrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Comunicat MPF: Cum va arata in concret bugetul pe 2015!Ultimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraMinistrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"