Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a sustinut, marti, la reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, importanta respectarii disciplinei fiscale de catre statele membre ale Uniunii Europene, aratand insa ca este necesar ca Ungaria sa aiba timpul necesar pentru a implementa masurile la care s-a angajat.
Membrii Consiliului au discutat aplicarea de sanctiuni in contextul procedurii de deficit excesiv, respectiv suspendarea creditelor de angajamente din Fondul de Coeziune destinate Ungariei. Decizia vizeaza suspendarea partiala (495.184 000.EUR) a creditelor de angajament aferente anului 2013, cu aplicabilitate incepand de la 1 ianuarie 2013.
Consiliul UE a decis ca va acorda Ungariei o perioada pentru a implementa masurile structurale agreate cu Comisia Europeana, pana in luna iunie a acestui an, cand subiectul va fi discutat din nou si, daca Ungaria adopta masurile corective necesare pana la acea data, suspendarea va fi anulata.
De asemenea, au fost mai multe interventii ale ministrilor de finante care au sustinut ideea unui nivel mai redus al fondurilor suspendate.
in cadrul reuniunii, s-a dezbatut si propunerea de Directiva privind taxa pe tranzactii financiare. Directiva are ca scop crearea unui cadru coordonat la nivelul UE, care sa ajute la consolidarea pietei interne a serviciilor financiare, evitand denaturarea concurentei si descurajand activitatile de tranzactionare riscante. Discutiile vor continua la nivel tehnic.
De asemenea, s-au agreat Concluziile Consiliului asupra Raportului privind mecanismul de alerta. Raportul marcheaza primul pas in implementarea noii proceduri de supraveghere pentru prevenire si corectare a dezechilibrelor macroeconomice. Pe baza rezultatelor, Comisia considera necesara trecerea la elaborarea bilantului aprofundat pentru un numar de 12 state: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Spania, Franta, Italia, Cipru, Ungaria, Slovenia, Finlanda, Suedia si Marea Britanie. Concluziile adoptate de ministrii de finante propun publicarea simultana a analizelor aprofundate pentru toate Statele Membre vizate si prezentarea datelor care stau la baza acestora.

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Totodata, in cadrul reuniunii a avut loc un schimb de opinii asupra Concluziilor Consiliului European de primavara, a carui agenda a fost dominata de aspectele legate de politicile economice, fiind reiterata necesitatea masurilor de asigurare a stabilitatii financiare, consolidare fiscala si crestere economica.
De asemenea, ministrii de finante au discutat rezultatele inregistrate in cadrul reuniunii G20 a ministrilor de finante si guvernatorilor, din 25 -26 februarie a.c.
A fost aprobata si o Decizie a Consiliului adresata Greciei de ajustare a masurilor de consolidare fiscala necesare in cadrul procedurii de deficit excesiv.
Sursa: Guvernul Romaniei

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Care e principalul risc pentru consolidarea fiscala in Romania?De ce ar putea fi inchise unele banciGuvernul introduce impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare. Cum se va calcula acestaEvazionistii fiscali fura din veniturile publiceKelemen: Guvernul ascunde o crestere a TVAArticole similare
Buletin informativ ANAF: Noutati legislative cu incidenta fiscala din intervalul 16-22 ianuarie 2016Reluarea rambursarilor de plati pentru proiectele finantate din instrumentele structuraleNoutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 18-22.07.2016Grecia, luata prin surprindere: FMI nu ii mai acorda momentan alti baniLegislatia europeana nu permite TVA 0% pentru locuinte, anunta MFPUltimele articole
Servicii electronice catre persoane impozabile din stat tert. Ce regim fiscal TVA se aplica in RomaniaFlorin Citu ofera asigurari ca Romania va lua masurile necesare pentru consolidarea fiscala durabilaMinistrul Finantelor a prezentat prioritatile Romaniei, in ceea ce priveste finanteleMinisterul pentru Mediul de Afaceri si-a anuntat programul si prioritatile in perioada Presedintiei Consiliului UEOprea (MMACA): Este necesara o abordare noua care sa permita fabricarea de produse durabileArticole similare
Deducerea si rambursarea TVAA fost modificat din nou Programul IMM Invest (Hotararea 828/2021)Noutati legislatie Fiscala 21-25 iulie 2008 - Monitorul OficialScutiri de TVA pentru operatiuni din interiorul tariiNoutati legislatie Fiscala 23-27 martie 2009 - Monitorul OficialUltimele articole
Finantele modifica, din nou, Normele metodologice de aplicare a programului IMM Invest RomaniaAu fost modificate normele metodologice ale programului IMM INVEST. Pentru anumite domenii nu se pot garanta crediteInfiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatFirmele de buna credinta, cele mai afectate de masurile de combatere a fraudei de TVA (sondaj)CJUE: Conditiile in care ar fi utila o lege care sa permita anularea retroactiva a contractelor de credit
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"