Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: discutii la Bruxelles privind importanta respectarii disciplinei fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: disciplina fiscala, fond de coeziune, bruxelles, servicii financiare

Ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a sustinut, marti, la reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, importanta respectarii disciplinei fiscale de catre statele membre ale Uniunii Europene, aratand insa ca este necesar ca Ungaria sa aiba timpul necesar pentru a implementa masurile la care s-a angajat.




Membrii Consiliului au discutat aplicarea de sanctiuni in contextul procedurii de deficit excesiv, respectiv suspendarea creditelor de angajamente din Fondul de Coeziune destinate Ungariei. Decizia vizeaza suspendarea partiala (495.184 000.EUR) a creditelor de angajament aferente anului 2013, cu aplicabilitate incepand de la 1 ianuarie 2013.

Consiliul UE a decis ca va acorda Ungariei o perioada pentru a implementa masurile structurale agreate cu Comisia Europeana, pana in luna iunie a acestui an, cand subiectul va fi discutat din nou si, daca Ungaria adopta masurile corective necesare pana la acea data, suspendarea va fi anulata.

De asemenea, au fost mai multe interventii ale ministrilor de finante care au sustinut ideea unui nivel mai redus al fondurilor suspendate.

in cadrul reuniunii, s-a dezbatut si propunerea de Directiva privind taxa pe tranzactii financiare. Directiva are ca scop crearea unui cadru coordonat la nivelul UE, care sa ajute la consolidarea pietei interne a serviciilor financiare, evitand denaturarea concurentei si descurajand activitatile de tranzactionare riscante. Discutiile vor continua la nivel tehnic.

De asemenea, s-au agreat Concluziile Consiliului asupra Raportului privind mecanismul de alerta. Raportul marcheaza primul pas in implementarea noii proceduri de supraveghere pentru prevenire si corectare a dezechilibrelor macroeconomice. Pe baza rezultatelor, Comisia considera necesara trecerea la elaborarea bilantului aprofundat pentru un numar de 12 state: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Spania, Franta, Italia, Cipru, Ungaria, Slovenia, Finlanda, Suedia si Marea Britanie. Concluziile adoptate de ministrii de finante propun publicarea simultana a analizelor aprofundate pentru toate Statele Membre vizate si prezentarea datelor care stau la baza acestora.

Totodata, in cadrul reuniunii a avut loc un schimb de opinii asupra Concluziilor Consiliului European de primavara, a carui agenda a fost dominata de aspectele legate de politicile economice, fiind reiterata necesitatea masurilor de asigurare a stabilitatii financiare, consolidare fiscala si crestere economica.

De asemenea, ministrii de finante au discutat rezultatele inregistrate in cadrul reuniunii G20 a ministrilor de finante si guvernatorilor, din 25 -26 februarie a.c.

A fost aprobata si o Decizie a Consiliului adresata Greciei de ajustare a masurilor de consolidare fiscala necesare in cadrul procedurii de deficit excesiv.

Sursa: Guvernul Romaniei


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: discutii la Bruxelles privind importanta respectarii disciplinei fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016