Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect ASF: Un grup consultativ in domeniul protectiei consumatorilor de servicii financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: asf, grup, grupul consultativ, protectia consumatorilor, opinii, autoritatea de supraveghere financiara

Potrivit unui comunicat oficial, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va constitui un grup consultativ in domeniul protectiei consumatorilor de servicii financiare, al carui scop principal este facilitarea comunicarii intre cele mai importante asociatii si organizatii de profil.


Grupul consultativ, constituit la initiativa Directiei Protectia Consumatorilor din cadrul ASF, va avea ca obiective:

-    consolidarea protectiei consumatorilor de servicii financiare;
-    prevenirea si identificarea practicilor incorecte, neloiale sau frauduloase, a clauzelor contractuale neclare, a celor susceptibile a fi declarate abuzive etc.;
-    educarea si promovarea increderii in produsele si serviciile financiare;
-    elaborarea unei strategii comune in domeniul protectiei consumatorilor;
-    cooperarea si schimbul de informatii in ceea ce priveste protectia consumatorilor;
-    emiterea de opinii si recomandari in domeniul protectiei consumatorilor referitoare la proiectele de reglementare ale ASF, la  formularea de propuneri de imbunatatire a reglementarilor ASF, la modul de solutionare a reclamatiilor formulate de catre entitatile aflate in aria de supravegherei a ASF;
-    recomandari referitoare la reglementari sau ghiduri de aplicare a reglementarilor;
-    dezvoltarea in comun a unor programe si activitati specifice, a unui sistem de monitorizare a pietei, a sustinerii incluziunii si a educatiei financiare;
-    efectuarea de studii si analize referitoare la nivelul si nevoile de educatie financiara ale consumatorilor;
-    realizarea de analize privind modul in care sunt respectate cerintele de informare corecta, completa si transparenta a consumatorilor de servicii financiare, inclusiv a celor potentiali;
-    consultari reciproce asupra unor probleme curente aparute in legatura cu protectia consumatorilor;
-    mediatizarea legislatiei, a celor mai bune practici, a masurilor si actiunilor legate de protectia consumatorilor;
-    organizarea de campanii/evenimente comune in domeniul protectiei consumatorilor;
-    evaluarea modului in care legislatia europeana este implementata si respectata in legislatia nationala, respectiv pe piata financiara ne-bancara autohtona, in probleme care vizeaza protectia consumatorilor - prin studii, analize, actiuni de mystery shopping etc.

La intalnirea de constituire a grupului, care a avut loc pe data de 12 februarie 2015, au participat reprezentanti ai: AAF (Asociatia Administratorilor de Fonduri), ABPC (Asociatia Brokerilor din Piata de Capital), AIPC (Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital), ANPCPPSR (Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania), APAPR (AsociatiaPensiilor Private din Romania), APPA (Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor), EIOPA - Insurance & Reinsurance Stakeholder Group, AURSF (Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare), UNSAR(Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania), UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania), APC (Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania), FAC (Federatia Asociatiilor de Consumatori), OPPC (Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital) si ANCELDR (Asociatia Nationala a Constatatorilor, Evaluatorilor si Lichidatorilor de Daune din Romania).


In cadrul intalnirii au fost discutate si agreate principiile de organizare ale grupului, precum si directiile si strategiile de actiune. Totodata, participantii au stabilit ca este oportun ca membrii grupului sa elaboreze in mod constant recomandari si opinii in vederea dezvoltarii unei culturi corespunzatoare pentru protectia consumatorilor.

De asemenea, participantii la discutii au stabilit crearea a trei subgrupuri de lucru care sa dezbata problemele specifice fiecarei piete supravegheate si reglementate de catre ASF (asigurari, piata de capital si pensii private) din punct de vedere al protectiei consumatorului.

 
Sursa: ASF


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Proiect ASF: Un grup consultativ in domeniul protectiei consumatorilor de servicii financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016