Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regimul produselor accizabile se modifica. Vezi Ordinul MFP nr. 1092

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Aug. 2012 Exclusiv
Tags: omfp nr1092/2012, produse accizabile, comisie autorizare operatori, accize armonizate

In Monitorul Oficial nr. 590 din 17 august 2012 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr.1092/2012 pentru modificarea OMFP 291/2010 privind instituirea si aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate si a regulamentului de organizare si functionare a acesteia.

Redam mai jos textul acestuia:

in temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice, emite urmatorul ordin:

ART. I
Ordinul ministrului finantelor publice nr. 291/2010 privind instituirea si aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate si a regulamentului de organizare si functionare a acesteia, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 141 din 3 martie 2010, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:

"ART. 1
Se instituie Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate. Comisia este formata din 5 membri, in componenta prevazuta in anexa nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin."

2. Anexa nr. 1 "Componenta Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate" se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

3. La anexa nr. 2 "Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate", la articolul 3, alineatele (2) si (3) vor avea urmatorul cuprins:

"(2) Lucrarile Comisiei vor fi conduse de presedintele acesteia, care conduce si coordoneaza intreaga activitate a Comisiei. In cazul in care presedintele Comisiei lipseste, acesta este inlocuit de vicepresedinte, care exercita atributiile presedintelui, inclusiv dreptul de vot.

(3) Deciziile Comisiei sunt obligatorii pentru toti operatorii de produse supuse accizelor armonizate - persoane juridice, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate si intreprinderi individuale - care desfasoara pe teritoriul României activitatile prevazute la titlul VII <<Accize si alte taxe speciale>> din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si la art. 234 alin. (5) si (6) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."

4. La anexa nr. 2, la articolul 5, alineatul (5) se abroga.

5. La anexa nr. 2, la articolul 8, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:

"ART. 8
(1) Comisia ia hotarari cu votul a cel putin jumatate plus unu din numarul total al membrilor, care vor fi validate prin semnarea de catre toti membrii prezenti in mod direct sau in baza imputernicirii acordate conform anexei nr. 1 la ordin a procesului-verbal in care sunt mentionate acestea. Membrii Comisiei pot vota <<pentru>> sau <<impotriva>>."

6. La anexa nr. 2, la articolul 9, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:

"(2) La lucrarile Comisiei va fi invitat, dupa caz, in functie de ordinea de zi a Comisiei, cate un reprezentant din partea:

a) Ministerului Administratiei si Internelor;
b) Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale;
c) Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor;
d) Directiei generale politica industriala si competitivitate din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri;
e) Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si/sau institutiilor subordonate acesteia;
f) patronatelor producatorilor de produse accizabile sau depozitarilor de astfel de produse, legal infiintate."
7. La anexa nr. 2, la articolul 11 alineatul (2), litera d) se abroga.

8. La anexa nr. 2, articolul 16 va avea urmatorul cuprins:

"ART. 16
Contestarea deciziei de suspendare, revocare sau anulare a autorizatiei nu suspenda efectele juridice ale acestei decizii pe perioada solutionarii contestatiei in procedura administrativa."
9. in tot cuprinsul ordinului, sintagma "un alt membru delegat" se inlocuieste cu sintagma "vicepresedinte".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regimul produselor accizabile se modifica. Vezi Ordinul MFP nr. 1092":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016