Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Atentie contabili!
TVA-ul s-a modificat de la 1 ianuarie 2020

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

De ce impozitul forfetar omoara IMM-urile

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 28 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: impozitul forfetar, ovidiu nicolescu, impozit, suprafata, hoteluri, pensiuni, imm-uri

In forma propusa recent prin proiectul de lege al guvernului, impozitul forfetar poate duce IMM-urile la moarte sigura. Desi sunt avantajate restaurantele din municipii, sunt dezavantajati micii intreprinzatori din orasele mici si comune.

Aceste opinii au fost formulate de catre oficialii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), fiind dezavantajate si pensiunile desconsiderate fiscal prin comparatie cu hotelurile mari, anunta HotNews.ro.

Acestia explica astfel ca un restaurant aflat in centrul Capitalei, care are o suprafata de 301 mp va plati un impozit de aproximativ 22.680 de lei, in timp ce un restaurant de la periferie care are aceeasi suprafata va trebui sa achite la stat 21.420 de lei. In aceasta privinta, vicepresedintele CNPIMMR, Liviu Rogojinaru, a declarat:

"Este o mare diferenta intre un restaurant precum Capsa si unul de la Dalga. Noi propunem ca impozitul forfetar luandu-se in calcul si variabile precum rangul localitatii, a zonei in care este amplasata unitatea. Concret, vrem reducerea cu cel putin jumatate a valorii variabilei in functie de suprafata".

Asa cum a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, in 7 din cele 8 regiuni ale Romaniei, 90% din IMM-uri vor avea de suferit de pe urma acestor masuri, daca nu sunt elaborate cum trebuie.
Agenda Fiscala 2020
Agenda Fiscala 2020

Vezi detalii

Contabilitate manageriala
Contabilitate manageriala

Vezi detalii

Agricultura. Noutati fiscal-contabile. Monografii contabile specifice
Agricultura. Noutati fiscal-contabile. Monografii contabile specifice

Vezi detalii


Astfel, noteaza HotNews.ro, asa cum este formulat in prezent, prin proiectul propus de Guvern, impozitul forfetar va duce la moarte lenta, dar sigura, IMM-urile din turism impreuna cu pensiunile si hotelurile mai mici.
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "De ce impozitul forfetar omoara IMM-urile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi





Atentie contabili!
TVA-ul s-a modificat de la 1 ianuarie!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA de la 1 ianuarie 2020"
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
TVA-ul s-a modificat de la 1 ianuarie!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA de la 1 ianuarie 2020"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016