Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce impozitul forfetar omoara IMM-urile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: impozitul forfetar, ovidiu nicolescu, impozit, suprafata, hoteluri, pensiuni, imm-uri

In forma propusa recent prin proiectul de lege al guvernului, impozitul forfetar poate duce IMM-urile la moarte sigura. Desi sunt avantajate restaurantele din municipii, sunt dezavantajati micii intreprinzatori din orasele mici si comune.

Aceste opinii au fost formulate de catre oficialii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), fiind dezavantajate si pensiunile desconsiderate fiscal prin comparatie cu hotelurile mari, anunta HotNews.ro.

Acestia explica astfel ca un restaurant aflat in centrul Capitalei, care are o suprafata de 301 mp va plati un impozit de aproximativ 22.680 de lei, in timp ce un restaurant de la periferie care are aceeasi suprafata va trebui sa achite la stat 21.420 de lei. In aceasta privinta, vicepresedintele CNPIMMR, Liviu Rogojinaru, a declarat:

"Este o mare diferenta intre un restaurant precum Capsa si unul de la Dalga. Noi propunem ca impozitul forfetar luandu-se in calcul si variabile precum rangul localitatii, a zonei in care este amplasata unitatea. Concret, vrem reducerea cu cel putin jumatate a valorii variabilei in functie de suprafata".

Asa cum a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, in 7 din cele 8 regiuni ale Romaniei, 90% din IMM-uri vor avea de suferit de pe urma acestor masuri, daca nu sunt elaborate cum trebuie.

Astfel, noteaza HotNews.ro, asa cum este formulat in prezent, prin proiectul propus de Guvern, impozitul forfetar va duce la moarte lenta, dar sigura, IMM-urile din turism impreuna cu pensiunile si hotelurile mai mici.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce impozitul forfetar omoara IMM-urile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016