Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul lucreaza cu doua scenarii pentru reducerea cotei pe venit in 2011 - 10 sau 12 procente

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Aug. 2010
Tags: reducerea impozitului pe venit, tva, venituri, cota de venit

Conform unor documente vazute de Ziarul Financiar, guvernul Boc are doua variante pentru reducerea impozitului pe venit in 2011: 10 sau 12%. Reducerea veniturilor la buget ar urma sa fie compensata ...


Conform unor documente vazute de Ziarul Financiar, guvernul Boc are doua variante pentru reducerea impozitului pe venit in 2011: 10 sau 12%. Reducerea veniturilor la buget ar urma sa fie compensata de scoaterea la suprafata a minimum 40.000 de locuri de munca.

Confruntat cu critici din ce in ce mai agresive din partea mediului de afaceri, guvernul Boc a pus pe hartie un scenariu prin care sa scada impozitul pe venit la 10% sau la 12%.

Aceasta ar fi prima miscare de pana acum prin care Guvernul sa recapete sprijinul mediului de business, grav afectat de majorarea TVA si de modificarile recente ale Codului fiscal.

Conform unor documente vazute de Ziarul Financiar, in varianta scaderii impozitului pe venit la 10%, minusul de incasari la bugetul de stat ar fi de 3 miliarde de lei (700 milioane de euro), pentru ca ar urma sa fie scoase la suprafata 80.000 de joburi, cu incasarile aferente din contributii sociale si celelalte impozite. In varianta scaderii la 12%, minusul calculat este de doar 600 milioane de lei (150 milioane de euro), dar locurile de munca scoase la suprafata ar fi la jumatate.

Guvernul a incasat din impozitul pe venit 5 miliarde de euro in 2009, la o cota de 16%.
Reducerea impozitului pe venit la 10%, cat este acum in Bulgaria, ar contribui la usurarea sarcinii companiilor cu cheltuielile salariale, avand in vedere ca nivelul contributiilor sociale este calculat la salariul brut.

De asemenea, ar fi o gura de aer pentru salariati, care s-au confruntat cu reducerea veniturilor si majorarea TVA.

Scaderea nu ar urma sa fie insotita de o crestere a TVA de la 24% la 25%, asa cum s-a vehiculat anterior.

Planul este insa respins in acest moment de o parte din membrii cabinetului, precum si de Banca Nationala. Decisiva va fi insa pozitia presedintelui Traian Basescu, care a sustinut cel mai puternic reducerea impozitului pe venit la 16%, la sfarsitul anului 2004. Decizia va fi luata in octombrie. Prognoza cu care se lucreaza presupune o crestere economica de 1,8% in 2011, care se bazeaza pe o crestere a consumului privat, responsabil pentru cea mai mare parte a PIB, de 1,4%.

Insa datele arata ca in lipsa oricarui orizont favorabil populatia si-a redus consumul cu 10-15% anul acesta si este putin probabil ca nivelul consumului sa revina pe crestere in 2011.

Un impuls ar putea fi o revenire la nivelul salariilor in sectorul bugetar, care, conform acelorasi documente, ar putea atinge 90% din valoarea de dinainte de scaderea de 25% decisa in iunie 2010 daca se opereaza restructurarea celor 100.000 de angajati din administratia publica centrala si locala.

Sursa Ziarul Financiar 04/08/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul lucreaza cu doua scenarii pentru reducerea cotei pe venit in 2011 - 10 sau 12 procente ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016