Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Conform unor documente vazute de Ziarul Financiar, guvernul Boc are doua variante pentru reducerea impozitului pe venit in 2011: 10 sau 12%. Reducerea veniturilor la buget ar urma sa fie compensata ...
Conform unor documente vazute de Ziarul Financiar, guvernul Boc are doua variante pentru reducerea impozitului pe venit in 2011: 10 sau 12%. Reducerea veniturilor la buget ar urma sa fie compensata de scoaterea la suprafata a minimum 40.000 de locuri de munca.
Confruntat cu critici din ce in ce mai agresive din partea mediului de afaceri, guvernul Boc a pus pe hartie un scenariu prin care sa scada impozitul pe venit la 10% sau la 12%.
Aceasta ar fi prima miscare de pana acum prin care Guvernul sa recapete sprijinul mediului de business, grav afectat de majorarea TVA si de modificarile recente ale Codului fiscal.
Conform unor documente vazute de Ziarul Financiar, in varianta scaderii impozitului pe venit la 10%, minusul de incasari la bugetul de stat ar fi de 3 miliarde de lei (700 milioane de euro), pentru ca ar urma sa fie scoase la suprafata 80.000 de joburi, cu incasarile aferente din contributii sociale si celelalte impozite. In varianta scaderii la 12%, minusul calculat este de doar 600 milioane de lei (150 milioane de euro), dar locurile de munca scoase la suprafata ar fi la jumatate.
Guvernul a incasat din impozitul pe venit 5 miliarde de euro in 2009, la o cota de 16%.
Reducerea impozitului pe venit la 10%, cat este acum in Bulgaria, ar contribui la usurarea sarcinii companiilor cu cheltuielile salariale, avand in vedere ca nivelul contributiilor sociale este calculat la salariul brut.
De asemenea, ar fi o gura de aer pentru salariati, care s-au confruntat cu reducerea veniturilor si majorarea TVA.
Scaderea nu ar urma sa fie insotita de o crestere a TVA de la 24% la 25%, asa cum s-a vehiculat anterior.
Planul este insa respins in acest moment de o parte din membrii cabinetului, precum si de Banca Nationala. Decisiva va fi insa pozitia presedintelui Traian Basescu, care a sustinut cel mai puternic reducerea impozitului pe venit la 16%, la sfarsitul anului 2004. Decizia va fi luata in octombrie. Prognoza cu care se lucreaza presupune o crestere economica de 1,8% in 2011, care se bazeaza pe o crestere a consumului privat, responsabil pentru cea mai mare parte a PIB, de 1,4%.
Insa datele arata ca in lipsa oricarui orizont favorabil populatia si-a redus consumul cu 10-15% anul acesta si este putin probabil ca nivelul consumului sa revina pe crestere in 2011.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

SAF-T Ghid de raportare corecta

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Un impuls ar putea fi o revenire la nivelul salariilor in sectorul bugetar, care, conform acelorasi documente, ar putea atinge 90% din valoarea de dinainte de scaderea de 25% decisa in iunie 2010 daca se opereaza restructurarea celor 100.000 de angajati din administratia publica centrala si locala.
Sursa
Ziarul Financiar 04/08/2010

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Casa de marcat va putea fi inlocuita de un smarthphone, de o tableta sau de un laptop. Revolutia fiscala, aprobataCodul fiscal se modifica drastic din 2017. Cum arata noile modificari?ATENTIE la cele mai recente modificari fiscal-contabile!Articole similare
Ce tratament se aplica pentru cheltuielile aferente unui eveniment aniversar organizat de firma?Declaratii fiscale care se transmit obligatoriu prin mijloace electronice de transmitere la distanta (Ordinul 2326/2017)Implicatii fiscale pentru firma in reorganizare judiciara. Cand se poate instraina patrimoniul?Contract de asociere in participatiune. Decont. Inregistrari contabileAchizitii UE cabinet stomatologic neplatitor de TVAUltimele articole
Majorare TVA 2025. 3 situatii explicate de specialistAchizitie intracomunitara. 4 obligatii care NU le revin firmelor neplatitoare de TVAPlatitor de TVA. Conditii, documente si ajustare TVA pentru trecere la neplatitor de TVAMajorare TVA la locuinte. Conditii pentru masura tranzitorie 2025 - 2026 cu TVA de 9%Panourile fotovoltaice. Reguli, cote TVA si taxa de timbru verdeArticole similare
Actualizare legislatie septembrie 2011: Modificarea si completarea Codului de Procedura Fiscala (Partea I.3)Care au fost singurele taxe convenite cu FMITratament fiscal necesar firmelor care acorda tichete cadouMaterial ANAF: Cum se face inregistrarea in SPV a persoanelor fizice si ce servicii au la dispozitie contribuabiliiCodul fiscal 2008 - Capitolul XI. Facilitati comune - art. 284-286Ultimele articole
Plafon TVA. Sumele din vanzarea autoturismelor intra in plafonul de 300.000 lei?Taxe PFA 2025: Cat platesti pentru PFA cu VENITURI din drepturi de autorPlafon TVA. Cum se calculeaza plafonul daca ai activitati scutite fara drept de deducereGhid ANAF pentru VENITURIle din arenda. Ce trebuie sa stii in 2025D. Unica si plata CASS. Cum gestionezi contributia in 2025 daca esti PFA
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"