Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit unui nou proiect de ordonanta pentru modificarea Codului fiscal, statul vrea sa schimbe modalitatea de impozitare pentru agricultorii persoane fizice si sa treaca astfel de la o taxa pe venitul declarat la impozitul pe suprafata sau numar de animale, urmand sa colecteze taxe de la mai bine de 600.000 de agricultori care primesc anual subventii, dar nu declara profit si nu platesc impozit.
In acest sens, Sorin Minea, presedintele Romalimenta, dupa o intalnire dintre ministrii Economiei si Agriculturii, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin, cu reprezentantii patronatelor din agricultura, a declarat:
"Sunt peste 600.000 de agricultori care primeau subventii de la stat, dar nu plateau impozite. Impozitul pe persoane juridice ramane 16%, asta nu se discuta. Persoanele fizice plateau un impozit de 7,5% pe declaratiile de vanzare. Daca eu declaram ca am vandut, pe suma declarata mi se lua impozit. Pe mine nu ma obliga nimeni sa declar cat am vandut, ba ma mai si plangeam ca am adus si bani de acasa. Acum impozitul se va lua pe suprafata, pe care daca nu o poti lucra sau sa cresti animalele, o arendezi".
In paralel, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, este de parere ca aceasta noua metoda de impozitare este o masura simplificata de declarare si de plata a taxelor de catre peste 670.000 de agricultori, care vor deveni contribuabili la fondul national de asigurari de sanatate si vor putea beneficia de servicii de sanatate ca contributori.:
"In mod normal, daca eu traiesc din cresterea animalelor, din terenuri agricole si am 10 hectare de teren si trei sere, si 50 animale, dar declar ca nu am vandut nimic, este ilogic sa nu platesc si eu. Asa, cine are mai mult de doua hectare de teren arabil, cine are mai mult de 500 de metri patrati de sera, cine are mai mult de sase porci, trei vaci, plateste un impozit fix, un impozit mic pe an. Impozitul se va plati dupa incasarea banilor lor, deci dupa ce vand. si atunci nu mai poti sa spui: stai, ca eu am terenul, dar nu l-am lucrat sau nu am vandut nimic".
Cartea Verde a Contabilitatii
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Sursa: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Codul fiscal se modifica! Ce propune proiectul OUG nr. 16 pentru completarea Legii nr. 571Codul fiscal in 2014: Cum s-a modificat impozitul pe profit si pe venitul microintreprinderilor?Proiect de modificare a Codului fiscal – schimbari preconizate in ceea ce priveste contributia de asigurari sociale de sanatateNoile modificari ale Codului fiscal. Vezi Ordonanta nr. 87Noi modificari in Codul fiscal: a fost publicata Ordonanta nr. 24Ultimele articole
MFP elimina Registrul operatorilor intracomunitari (ROI) si, temporar, Declaratiile cod 392A, 392B si 393MFP propune modificarea regimului TVA. Ce categorii de persoane beneficiaza de noile masuri?MFP vrea sa dubleze CASS-ul. Sindicatele ameninta cu proteste la nivel nationalSe modifica iar Codul Fiscal. Vezi ce se schimba privind TVA-ul!Tabel comparativ TVA. Modificari in Codul fiscal aduse de OUG nr. 24Articole similare
Deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul in anul 2012Studiu de caz: Societate neinregistrata in scop de TVA. Achizitii intracomunitare de bunuri si achizitii de servicii intracomunitareInchidere exercitiu financiar 2021. Calcularea corecta a impozitul pe profit cu aplicarea bonificatiilor OUG 153/2020Impozit pe nerizidenti platit in anul 2009 de recuperat. Cum procedam?AmCham a criticat caracterul urgent aplicat de MFP transferului de contributiiUltimele articole
Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitSituatii financiare nedepuse la timp. De cand trece microintreprinderea la IMPOZIT PE PROFITCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Bolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaArticole similare
Noutati Legislatie Fiscala 31 martie - 07 aprilie 2008Majorarea TVA a fost posibila, dar de o reducere nici nu poate fi vorbaOUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. Prorogare termeneIn ce sector agricol e cel mai bine sa-ti deschizi o afacereANAF a recuperat 1,5 milioane de leiUltimele articole
TVA de 9% la vanzarea de locuinte. Valoarea de 600.000 lei include si TVA?Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaPlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorITM. Ce obligatii au angajatorii privind posturile de lucru ce cuprind calculatoare, laptopuri, alte dispozitive electroniceModificari TVA 2024. TOT trebuie sa stiiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"