Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Potrivit unui nou proiect de ordonanta pentru modificarea Codului fiscal, statul vrea sa schimbe modalitatea de impozitare pentru agricultorii persoane fizice si sa treaca astfel de la o taxa pe venitul declarat la impozitul pe suprafata sau numar de animale, urmand sa colecteze taxe de la mai bine de 600.000 de agricultori care primesc anual subventii, dar nu declara profit si nu platesc impozit.
In acest sens, Sorin Minea, presedintele Romalimenta, dupa o intalnire dintre ministrii Economiei si Agriculturii, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin, cu reprezentantii patronatelor din agricultura, a declarat:
"Sunt peste 600.000 de agricultori care primeau subventii de la stat, dar nu plateau impozite. Impozitul pe persoane juridice ramane 16%, asta nu se discuta. Persoanele fizice plateau un impozit de 7,5% pe declaratiile de vanzare. Daca eu declaram ca am vandut, pe suma declarata mi se lua impozit. Pe mine nu ma obliga nimeni sa declar cat am vandut, ba ma mai si plangeam ca am adus si bani de acasa. Acum impozitul se va lua pe suprafata, pe care daca nu o poti lucra sau sa cresti animalele, o arendezi".
In paralel, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, este de parere ca aceasta noua metoda de impozitare este o masura simplificata de declarare si de plata a taxelor de catre peste 670.000 de agricultori, care vor deveni contribuabili la fondul national de asigurari de sanatate si vor putea beneficia de servicii de sanatate ca contributori.:
"In mod normal, daca eu traiesc din cresterea animalelor, din terenuri agricole si am 10 hectare de teren si trei sere, si 50 animale, dar declar ca nu am vandut nimic, este ilogic sa nu platesc si eu. Asa, cine are mai mult de doua hectare de teren arabil, cine are mai mult de 500 de metri patrati de sera, cine are mai mult de sase porci, trei vaci, plateste un impozit fix, un impozit mic pe an. Impozitul se va plati dupa incasarea banilor lor, deci dupa ce vand. si atunci nu mai poti sa spui: stai, ca eu am terenul, dar nu l-am lucrat sau nu am vandut nimic".

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Sursa: Mediafax

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MFP vrea sa dubleze CASS-ul. Sindicatele ameninta cu proteste la nivel nationalCodul fiscal in 2014: Cum s-a modificat impozitul pe profit si pe venitul microintreprinderilor?MFP elimina Registrul operatorilor intracomunitari (ROI) si, temporar, Declaratiile cod 392A, 392B si 393Noile modificari ale Codului fiscal. Vezi Ordonanta nr. 87Tabel comparativ TVA. Modificari in Codul fiscal aduse de OUG nr. 24Ultimele articole
MFP propune modificarea regimului TVA. Ce categorii de persoane beneficiaza de noile masuri?Proiect de modificare a Codului fiscal – schimbari preconizate in ceea ce priveste contributia de asigurari sociale de sanatateSe modifica iar Codul Fiscal. Vezi ce se schimba privind TVA-ul!Codul fiscal se modifica! Ce propune proiectul OUG nr. 16 pentru completarea Legii nr. 571Noi modificari in Codul fiscal: a fost publicata Ordonanta nr. 24Articole similare
Dobanda credit pentru investitii imobiliare. Se calculeaza IMPOZIT PE PROFIT?2014 vine cu o noua taxa: consultantii fiscali certifica pe bani declaratiile anuale de IMPOZIT PE PROFITImpozitul pe salarii. Documentar fiscal in conformitate cu legislatia actualaPentru ce venituri nu depunem Declaratia 205?Cum se face inregistrarea reducerii impozitului pe profit conform OUG153/2020Ultimele articole
Scoatere din gestiune stocuri. Implicatii TVA si deductibilitate cheltuieliImpozitul pe profit. Termenul limita de plata in 2025 pentru anul 2024 + un exemplu de calculSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorIMPOZIT PE PROFIT. 4 exemple utile pentru calcularea impozitului si recuperarea pierderilor fiscaleTrecere la IMPOZIT PE PROFIT in 2025. Pana cand se depune D700 si cum se completeaza formularulArticole similare
Termen-limita 26 octombrie 2015 pentru plata impozitului pe venituri din activitati agricoleReducerea nivelului fiscalitatii: realizabila, dar nu in viitorul apropiatStudiu de caz: TVA-ul aferent in cazul unui teren achizitionat in regim de taxare inversaPana la 25 octombrie 2017 se achita prima rata din impozitul pe venitul din activitati agricole si CASSReminder APIA! 17 mai 2021 - ultima zi de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2021Ultimele articole
TVA apartamente. Cota TVA pentru vanzarea de apartamente in 2025TVA imobiliare. Regim fiscal TVA pentru vanzare constructie si teren aferentProdusele si Serviciile cu TVA 9% in 2025TVA locuinte 2025: Studii de caz utileTVA de 9% la vanzarea de locuinte. Valoarea de 600.000 lei include si TVA?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"