Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Peste 600.000 de agricultori care nu declara venituri vor fi impozitati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: impozitare agricultori, modificare codul fiscal, impozit pe profit, suprafata, venituri agricultura

Potrivit unui nou proiect de ordonanta pentru modificarea Codului fiscal, statul vrea sa schimbe modalitatea de impozitare pentru agricultorii persoane fizice si sa treaca astfel de la o taxa pe venitul declarat la impozitul pe suprafata sau numar de animale, urmand sa colecteze taxe de la mai bine de 600.000 de agricultori care primesc anual subventii, dar nu declara profit si nu platesc impozit.



In acest sens, Sorin Minea, presedintele Romalimenta, dupa o intalnire dintre ministrii Economiei si Agriculturii, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin, cu reprezentantii patronatelor din agricultura, a declarat:

"Sunt peste 600.000 de agricultori care primeau subventii de la stat, dar nu plateau impozite. Impozitul pe persoane juridice ramane 16%, asta nu se discuta. Persoanele fizice plateau un impozit de 7,5% pe declaratiile de vanzare. Daca eu declaram ca am vandut, pe suma declarata mi se lua impozit. Pe mine nu ma obliga nimeni sa declar cat am vandut, ba ma mai si plangeam ca am adus si bani de acasa. Acum impozitul se va lua pe suprafata, pe care daca nu o poti lucra sau sa cresti animalele, o arendezi".

In paralel, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, este de parere ca aceasta noua metoda de impozitare este o masura simplificata de declarare si de plata a taxelor de catre peste 670.000 de agricultori, care vor deveni contribuabili la fondul national de asigurari de sanatate si vor putea beneficia de servicii de sanatate ca contributori.:

"In mod normal, daca eu traiesc din cresterea animalelor, din terenuri agricole si am 10 hectare de teren si trei sere, si 50 animale, dar declar ca nu am vandut nimic, este ilogic sa nu platesc si eu. Asa, cine are mai mult de doua hectare de teren arabil, cine are mai mult de 500 de metri patrati de sera, cine are mai mult de sase porci, trei vaci, plateste un impozit fix, un impozit mic pe an. Impozitul se va plati dupa incasarea banilor lor, deci dupa ce vand. si atunci nu mai poti sa spui: stai, ca eu am terenul, dar nu l-am lucrat sau nu am vandut nimic".


Sursa: Mediafax
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Peste 600.000 de agricultori care nu declara venituri vor fi impozitati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016