Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul fiscal se modifica! Ce propune proiectul OUG nr. 16 pentru completarea Legii nr. 571

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Aug. 2012 Exclusiv
Tags: modificare codul fiscal, proiect ordonanta, oug nr16/2012, legea nr571/2003

Va informam ca la 16 august Ministerul Finantelor a publicat proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Redam mai jos continutul acestuia:

In temeiul art. 108 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I 4 din Legea nr. 127 din 12 iulie 2012 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta:

Art. I - Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 191 alineatul (1), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"a) deducerea suplimentara la calculul profitului impozabil in proportie de 50% a cheltuielilor eligibile pentru aceste activitati; deducerea suplimentara se calculeaza trimestrial/anual; in cazul in care se realizeaza pierdere fiscala, aceasta se recupereaza potrivit dispozitiilor art.26;"

2. La articolul 26, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(2) Pierderea fiscala inregistrata de contribuabilii care isi inceteaza existenta ca efect al unei operatiuni de fuziune sau divizare se recupereaza de catre contribuabilii nou infiintati sau de catre cei care preiau patrimoniul societatii absorbite sau divizate, dupa caz, proportional cu drepturile si obligatiile preluate de persoana juridica respectiva.

Pierderea fiscala inregistrata de contribuabilii care nu isi inceteaza existenta ca efect al unei operatiuni de desprindere a unei parti din patrimoniul acestora, transferata ca intreg, se recupereaza de acesti contribuabili, de contribuabilii nou-infiintati sau de catre cei care preiau partial patrimoniul societatii cedente, dupa caz, proportional cu drepturile si obligatiile preluate sau mentinute de persoanele juridice respective."

3. La articolul 271, alineatul (7) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(7) Referitor la operatiunile mentionate la alin.(2) lit.a), in situatia in care societatea cedenta inregistreaza pierdere fiscala, determinata potrivit prezentului titlu, aceasta se recupereaza de catre sediul permanent al societatii beneficiare situat in Romania."

4. La articolul 271 alineatul (102), litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"d) referitor la operatiunile mentionate la alin. (2) lit. b), in situatia in care o societate europeana sau o societate cooperativa europeana inregistreaza pierdere fiscala, determinata potrivit prezentului titlu, aceasta se recupereaza de catre sediul permanent al societatii europene sau al societatii cooperative europene situat in Romania;"

5. La articolul 52 alineatul (1), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"b) veniturile din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractului de agent. Fac exceptie cele incheiate cu contribuabilii care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si sunt inregistrati fiscal potrivit legislatiei in materie."

6. La articolul 52 dupa alineatul (3), se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:

"(4) Platitorii de venituri prevazuti la alin. (1) nu au obligatia calcularii, retinerii la sursa si virarii impozitului reprezentand plata anticipata din veniturile platite daca efectueaza plati catre:

a) asocierile fara personalitate juridica ori persoane juridice care aplica principiul transparentei fiscale, potrivit legii;
b) persoanele fizice reprezentand venituri ale acestora din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul afacerii;"

Proiectul integral poate fi consultat AICI.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul fiscal se modifica! Ce propune proiectul OUG nr. 16 pentru completarea Legii nr. 571":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016