Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul fiscal se modifica: Un nou regim de TVA s-ar putea aplica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: regimul special tva, servicii televiziune, radiodifuziune, telecomunicatii, modificare, codul fiscal, proiect ordonanta

Ministerul de Finante a publicat recent un proiect de ordonanta prin care se doreste modificarea mai multor acte normative. Printre acestea, este vizat si regimul de TVA care se poate extinde asupra unor noi categorii de servicii.


In concret, noile modificari privind TVA se refera la  regimul special de TVA aplicabil serviciilor electronice, acesta putand fi modificat de la 1 ianuarie 2015.

Regimul special de TVA nu se poate aplica actualmente pentru serviciile de telecomunicatii, radiodifuziune si televiziune astfel ca noul proiect de ordonanta propune extinderea acestui regim special de TVA si asupra serviciilor de

Mai exact, Finantele propun extinderea regimului special de TVA aplicabil serviciilor electronice si asupra altor tipuri de servicii de telecomunicatii, radiodifuziune si televiziune.

Se doreste astfel evitarea inregistrarii prestatorilor de servicii in toate statele membre, locul prestarii pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, radiodifuziune si televiziune prestate catre persoane neimpozabile stabilite in Uniunea Europeana urmadn sa fie cel din statul membru in care este stabilit beneficiarul.

Redam o parte din modificarile avute in vedere in proiectul amintit:

"Articolul 152^4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:


"Regimul special pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune prestate de catre persoane impozabile nestabilite in Uniunea EUropeana sau televiune prestate de catre persoane impozabile nestabilite in Uniunea Europeana

Art. 152^4 - (1) In intelesul prezentului articol:

a) persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana inseamna o persoana impozabila care nu are sediul activitatii economice si nici nu dispune de un sediu fix pe teritoriul Uniunii Europene si care nu are obligatia, din alte motive, sa fie inregistrata in scopuri de TVA;

b) stat membru de inregistrare inseamna statul membru ales de persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana pentru a declara momentul inceperii activitatii sale ca persoana impozabila pe teritoriul Uniunii Europene, in conformitate cu prevederile prezentului articol;

c) stat membru de consum inseamna statul membru in care se considera ca are loc prestarea de servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune, conform articolului 133 alin. (5) lit. h).

In prezent, reglementarile stabilesc ca locul prestarii numai pentru serviciile electronice prestate de catre o persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana catre persoane neimpozabile stabilite in Uniune este considerat a fi in statul membru in care este stabilit beneficiarul.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul fiscal se modifica: Un nou regim de TVA s-ar putea aplica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016