Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
CAP. II Sistemul de supraveghere a circulatiei alcoolului etilic si a distilatelor in vrac din productia interna sau din import ART. 230 Conditii de calitate Alcoolul etilic si distilatele livrate de ...
CAP. II Sistemul de supraveghere a circulatiei alcoolului etilic si a distilatelor in vrac din productia interna sau din import
ART. 230
Conditii de calitate
Alcoolul etilic si distilatele livrate de catre antrepozitarii autorizati pentru productie, catre utilizatorii legali, trebuie sa se incadreze in prevederile standardelor legale in vigoare. Fiecare livrare va fi insotita de buletine de analiza completate conform standardelor legale in vigoare, eliberate de laboratorul propriu al producatorului, daca acesta a fost agreat, sau emise de alte laboratoare autorizate. Buletinele de analiza vor cuprinde cel putin 7 parametri fizico-chimici, prevazuti de standardele legale in vigoare.
ART. 231
Transportul in vrac
(1) Toate cisternele si recipientele prin care se vor transporta cantitatile de alcool si de distilate vor purta sigiliul surpaveghetorului fiscal si vor fi insotite de documentele fiscale prevazute la titlul VII.
(2) Supraveghetorul fiscal, care a procedat la sigilarea cisternelor sau a recipientelor de transport al alcoolului si al distilatelor in vrac, va comunica in aceeasi zi, la autoritatea fiscala competenta, data plecarii transportului de alcool si de distilate, numarul de inmatriculare al mijlocului de transport, cantitatea expediata si data aproximativa a sosirii acestuia.
(3) La sosirea efectiva a alcolului si a distilatelor la destinatie, agentul economic beneficiar este obligat sa solicite autoritatii fiscale competente desemnarea unui reprezentant fiscal care, in maximum 24 de ore, va efectua verificarea documentelor de transport si a datelor inscrise in documentul de insotire, dupa care va proceda la desigilarea cisternelor sau a recipientelor.
ART. 232
Conditii de livrare
(1) Livrarea alcoolului si a distilatelor in vrac se va face direct de la antrepozitarul autorizat pentru productie sau de la importator catre utilizatorii legali.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Manual de politici contabile - Stick USB
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
(2) Livrarea in vrac a alcoolului etilic si a distilatelor in scopul obtinerii de bauturi alcoolice altor beneficiari decat antrepozitarii autorizati pentru productia de astfel de bauturi este interzisa.
(3) Antrepozitarii autorizati pentru productie si importatorii pot livra alcool in vrac, pentru consum, direct spitalelor, farmaciilor si agentilor economici utilizatori legali de alcool, altii decat producatorii de bauturi alcoolice.
(4) Alcoolul etilic tehnic imbuteliat poate fi comercializat numai de catre antrepozitarul autorizat pentru productia de alcool etilic si numai sub forma de alcool etilic tehnic denaturat, conform standardelor legale in vigoare.
(5) Comercializarea in vrac si utilizarea ca materie prima a alcoolului etilic si a distilatelor cu concentratia alcoolica sub 96,0% in volum, pentru fabricarea bauturilor alcoolice, este interzisa.
(6) Productia de alcool sanitar de catre alti producatori decat antrepozitarii autorizati pentru productia de alcool etilic este interzisa.
(7) Comercializarea pe piata interna a alcoolului sanitar in vrac este interzisa.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
CODUL FISCAL 2008 - Capitolul IV. Impozitul pe mijloacele de transport - art. 261-265Norme CODUL FISCAL 2008 Titlul II Capitolul IIICODUL FISCAL 2008 Capitolul I Sectiunea 8. Marcarea produselor alcoolice si tutunului prelucrat - art. 202-206CODUL FISCAL 2008 - Capitolul IX. Venituri din alte surse - art. 78-79CODUL FISCAL 2008 - Capitolul IX. Taxe speciale - art. 282Ultimele articole
Norme CODUL FISCAL 2008 Titlul II Capitolul IINorme CODUL FISCAL 2008 Titlul II Capitolul INorme CODUL FISCAL 2008 Titlul ICODUL FISCAL 2008 - Capitolul XV. Dispozitii tranzitorii - art. 161-161^2CODUL FISCAL 2008 - Capitolul XIV. Dispozitii comune - art. 159-160Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"