Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fara tichete de masa si vouchere de vacanta in 2017 pentru bugetari. Decizia Guvernului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 26 Ian. 2017 Exclusiv
Tags: tichete de masa, bugetari, proiect ordonanta de urgenta, vouchere de vacanta, 2017

Printr-un proiect de ordonanta de urgenta publicat recent pe pagina principala a Ministerului de Finante Publice, Guvernul vrea sa amane din nou, pentru anul 2017, acordarea unor drepturi salariale, precum tichete cadou, premii, tichete de masa si vouchere de vacanta pentru personalul bugetar.

"Se propune extinderea aplicarii si pe perioada 1 martie - 31 decembrie 2017 a unora dintre masurile aprobate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2016", se arata in proiectul amintit.

Astfel, in cadrul aceleiasi ordonante se mentioneaza suspendarea acordarii de premii, tichete cadou, tichete de masa, vouchere de vacanta, ajutoare/indemnizatii la iesirea la pensie/trecerea in rezerva, precum si mentinerea la nivelul in plata a unor indemnizatii acordate pentru anumite categorii de beneficiari (indemnizatiile prevazute de Decretul Lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, indemnizatii academicieni si urmasii acestora etc.).

Totodata, e inclusa si prorogarea aplicarii unor prevederi din domeniul invatamantului, printre care si cea referitoare la acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I — IV din invatamantul de stat si confesional, pana la 1 ianuarie 2018 etc.
Prin noul proiect publicat recent se propune ca incepand cu 1 martie 2017 drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar sa se mentina la nivelul in plata stabilit pentru luna februarie 2017. Salariile stabilite pentru luna februarie 2017 includ majorarile salariale aprobate prin Legea nr. 250/2016 pentru personalul din invatamant, sanatate si asistenta sociala, precum si majorarile salariale aprobate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 2/2017 pentru personalul din administratia locala si personalul din institutiile publice de spectacole sau concerte.

Cu toate acestea, in acelasi proiect se mentioneaza ca personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor beneficiaza, incepand cu luna august, de plata celei de-a doua transe de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzatoare soldei de merit/salariului de merit in plata la nivelul anului 2009, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

Masurile de amanare a acordarii tichetelor pentru bugetari sunt motivate prin mentinerea tintei de deficit in anul 2017.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fara tichete de masa si vouchere de vacanta in 2017 pentru bugetari. Decizia Guvernului":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016