Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel
la 31 Aug. 2017 Exclusiv
In primele 6 luni ale anului curent au existat cateva domenii in care s-au inregistrat cele mai multe insolvente din Romania, apartinand firmelor romanesti.
Conform datelor inregistrate de un studiu intocmit de compania de asigurare de credite Coface Romania, domeniile in care s-au deschis cele mai multe proceduri de insolventa asupra unor firme sunt:
- constructii (746),
- comertul cu amanuntul (705 ),
- comertul cu ridicata si distributia (660).
De asemenea, in primele 6 luni ale anului 2017, au fost deschise 4.442 de proceduri de insolventa, tot cam cate au fot in aceeasi perioada a anului trecut. in schimb, 180 de firme cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro au intrat in insolventa in semestrul intai al anului 2017, cu 20% peste nivelul din perioada similara a anului precedent, indica datele citate de Startupcafe.ro.
In plus, acelasi studiu arata ca procedurile de insolventa deschise in Romania sunt la un minimum al ultimilor 10 ani.
Mai mult, dintre cele 4.442 de firme care au intrat in proceduri de insolventa in primul semestru din 2017, un numar de 2.244 de firme au depus declaratiile financiare pentru activitatea desfasurata in anul 2016.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2022

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG
Conform Coface Romania, una dintre principalele cauze care a alimentat riscul intrarii in insolventa a fost cresterea accelerata a datoriilor mult peste avansul veniturilor, cuplata cu acumularea de pierderi din ce in ce mai mari.
De asemenea, companiile care au un nivel scazut al activelor imobilizate si un grad de indatorare foarte mare isi pot predispune creditorii la pierderi semnificative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Domeniile in care se inregistreaza cele mai multe insolvente":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Documentar fiscal: Procedura de declarare a situatiei de criza financiaraVesti bune pentru companii. INSOLVENTEle s-au redusNoutati Legislatie Fiscala 26-31 mai 2008 - Monitorul OficialAjustare TVA. Cum procedam in caz de faliment?Zoom fiscal: Prevederi legale privind insolventa persoanelor fizice in 2017Ultimele articole
Formularul D8 - Cererea de acordare a esalonarii la plata- este disponibil pe site-ul ANAFA fost publicata schema de ajutor de stat din cadrul Programului RURAL INVESTPrincipalele noutatile legislative aparute in luna ianuarie 2022Firmele care NU platesc salariile la timp pot fi amendate cu pana la 10.000 lei pentru fiecare angajat4 modificari aduse Codului de procedura fiscala: esalonare la plata, eliminare obligatii declarative, impozit pe dividende si comert online
Mai multe articole despre insolvente
Articole similare
Deducerea TVA pentru cheltuielile de deplasareLegislatia cu privire la TVA impune organizarea evidentei fiscale doar pentru capitalul imobilizat in active corporale.Achizitii software. Regim TVALivrare de bunuri cu amanuntul. Aparat de marcatIncasari mai mari din TVA cu 5 mld. lei in 2010Ultimele articole
Ce trebuie sa stie FIRMEle la inceput de 2023 pentru buna desfasurare a raporturilor de muncaPana pe 31 martie 2023 FIRMEle trebuie sa comunice iesirea din sistemul micro si intrarea in regimul impozitului pe profitFIRMEle pot incepe sa depuna situatiile financiare pentru 2022. ANAF a actualizat PDF-ul inteligent in 25 ianuarieFIRME care acorda indemnizatie de mobilitate. Aceasta are regimul fiscal al diurnei?Amenzi de pana la 10.000 lei pentru FIRMEle care nu au autorizatie de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca
Mai multe articole despre firme
Articole similare
Achitarea facturilor in 30 de zile e obligatorieProiect MFP: plata facturilor catre asociati sau furnizori, reglementata de autoritatiReglementarile noi in 2013 privind contractele intre profesionistiANAF: Precizari privind noul Cod al InsolventeiNorme complete privind combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plataUltimele articole
A fost publicata schema de ajutor de stat din cadrul Programului RURAL INVEST
Mai multe articole despre proceduri de insolventa
Articole similare
Finantele propun 4 noi programe de finantare pentru mediul de afaceriTVA si regimul fiscal al mostrelorDeclaratiile care se depun pana la 27 ianuarie 2017. Termen prelungitCum se face trecerea de la platitor la neplatitor de TVA. Aplicarea regimului special de scutireCodul fiscal se modifica! 8 schimbari importanteUltimele articole
Care este regimul fiscal pentru acordarea facilitatilor in constructii in 2023?Principalele modificari aduse Codului Fiscal incepand cu 1 ianuarie 2023De cand se aplica plafonul de 500.000 euro pentru iesirea din categoria microintreprinderilor?Reminder ANAF! Vineri, 20 ianuarie 2023, este termenul de depunere a declaratiilor pentru aplicarea/incetarea aplicarii TVA la incasareFirme care aplica TVA la incasare. Care este baza de calcul in functie de care trebuie sa treaca la regim normal de TVA?
Mai multe articole despre cifra de afaceri

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"