Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect OPANAF: S-a stabilit valoarea de stingere a creantelor fiscale prin operatiunea de dare in plata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Dec. 2018
Tags: opanaf, stingerea creantelor fiscale, dare in plata

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat, vineri, 14 decembrie, un nou proiect de OPANAF pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF privind stabilirea valorii de stingere a creantelor fiscale prin operatiunea de dare in plata. Proiectul este supus dezbaterii publice.

“Prin proiectul de act normativ s-a reglementat valoarea la care se face stingerea creantelor fiscale prin dare in plata”, se arata in Referatul de aprobare a Ordinului. Despre valoare vom afla din Proiectul OPANAF, Art.2.

Extras din Proiectul OPANAF:

Art. 1 Creantele fiscale administrate de organul fiscal central, cu exceptia celor cu retinere la sursa si a accesoriilor aferente acestora, a drepturilor vamale si a altor creante transmise spre colectare organului fiscal central, pot fi stinse, la cererea debitorului, oricand, cu acordul creditorului fiscal, prin trecerea in proprietatea publica a statului a bunurilor imobile reprezentand constructie si teren aferent, precum si terenuri fara constructii, dupa caz, chiar daca acestea sunt supuse executarii silite de catre organul fiscal competent. 

Art.2 Stingerea creantelor fiscale, potrivit art.1, se face: 
  • a) in cazul debitorilor pentru care nu s-a deschis procedura insolventei/ debitorului garant persoana juridica, la valoarea cea mai mica pentru fiecare bun imobil in parte, dintre valoarea stabilita prin evaluare a bunurilor imobile, in conformitate cu prevederile art.232 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare si valoarea de inventar a bunurilor imobile, evidentiata in contabilitate, reevaluata in conformitate cu ultimele reglementari legale in vigoare;
  • b) in cazul debitorului garant persoana fizica, la valoarea stabilita prin evaluare a bunurilor imobile, in conformitate cu prevederile art.232 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare;
  • c) in cazul debitorului pentru care s-a deschis procedura insolventei, la valoarea de lichidare din raportul de evaluare, stabilita potrivit art.154 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru fiecare bun imobil in parte.
Art.3 Data stingerii creantelor fiscale prin dare in plata este data procesului-verbal de trecere in proprietatea publica a statului a bunurilor imobile. www.anaf.ro 

Art.4 Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si unitatile subordonate acestora vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect OPANAF: S-a stabilit valoarea de stingere a creantelor fiscale prin operatiunea de dare in plata":
Rating:

Nota: 4.63 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016