keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Proiect MFP: plata facturilor catre asociati sau furnizori, reglementata de autoritati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Sep. 2012 Exclusiv
Tags: obligatii plata, creante, contracte, autoritati publice, mfp, termen, facturi

Potrivit unui nou proiect MFP, ar putea fi impuse noi reguli in ce priveste termenul de plata in cazul facturilor emise catre partenerii de afaceri sau catre furnizori.

Astfel, firmele nu vor mai putea intarzia cu achitarea facturilor peste termenul stabilit prin noul proiect de lege, in cazul in care acesta va fi aprobat. S-ar putea modifica si unele prevederi in favoarea creditorului in cazul autoritatilor publice care contracteaza bunuri sau servicii din domeniul privat, fiind acordata acestuia o despagubire minima.


Proiectul tine cont de prevederile  Directivei  2011/7/CE care stabilea masuri la nivel european in ce priveste combaterea intarzierii la plata in tranzactiile comerciale.

Astfel, orice persoana fizica sau juridica care exercita sistematic o activitate economica sau profesionala organizata ce consta in producerea, administrarea ori instrainarea de bunuri sau in prestarea de servicii, cu scop lucrativ, are responsabilitatea de a respecta termenele privind obligatiile de plata aferente contractelor incheiate cu autoritatile publice.

Actul normativ in stadiu de proiect nu include creantele inscrise la masa credala in cadrul unei proceduri de insolventa, creantele ce fac obiectul unui mandat ad-hoc, concordat preventiv ori al unei intelegeri incheiate urmare unei negocieri extrajudiciare si nici creantele incheiate intre profesionisti si consumatori.


Se stabilesc astfel termene fixe pentru obligatiile de plata in urma semnarii acestor contracte, durata maxima de plata fiind de 30 de zile si calculata de la data primirii facturii, de la data primirii bunurilor sau prestarii serviciilor, daca data primirii facturii este incerta sau de la data finalizarii procedurii de receptie (perioada de receptie poate dura cel mult 30 de zile calendaristice de la data primirii bunurilor sau prestarii serviciilor).
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016