Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Parlamentul voteaza legea cate limiteaza despagubirile in caz de faliment al firmei de asigurari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: asigurari, limitarea plafonului, faliment, firmele de asigurari, asigurati

Saptamana aceasta se dezbate in Plenul Camerei Deputatilor, for decizional, propunerea legislativa privind Fondul de garantare a asiguratilor.


O prevedere importanta din cuprinsul acestei propuneri impune un plafon de 450.000 de lei (100.000 de euro) asupra platilor pe care le poate face Fondul de garantare catre un creditor al unui asigurator aflat in faliment.

ASF sprijina aceasta initiativa,scrie HotNews.ro, in vreme ce Asociatia service-urilor auto  independente (ASSAI) a criticat proiectul, atentionandnat ca aceasta este impotriva intereselor cetatenilor si asiguratilor si ca incurajeaza firmele de asigurari sa adopte solutia falimentului, reducand raspunderea acestora privind despagubirea fata de asigurati.


Sursa citata informeaza ca Astra Asigurari si Carpatica Asigurari sunt in proceduri de redresare financiara inca de anul trecut.

Propunerea legislativa initiata de 70 de deputati PSD si un senator PNL a fost respinsa in data de 16 mai 2015 de catre Senat, dar se afla marti 30 iunie pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputatilor, care este si for decizional, aminteste HotNews.ro.

Sunt incluse in proiect amendamente admise si respinse, fara ca vreunul sa vizeze "un articol controversat care ar limita despagubirile pe care le poate acorda Fondul de Garantare in cazul falimentului unui asigurator", noteaza sursa, amintind ca se face referire la:

    "Plata de catre Fond a creantelor de asigurari stabilite ca fiind certe, lichide si exigibile se face in limita unui plafon de garantare de 450.000 lei pe un creditor de asigurare al asiguratorului aflat in faliment".


Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a transmis catre Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei o sesizare cu privire la proiectul de lege privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. La momentul respectiv, citat de sursa amintita, Cristian Muntean, Presedinte ASSAI, declara:

    "Proiectul de lege contine prevederi impotriva intereselor cetatenilor si asiguratilor si incurajeaza firmele de asigurari sa adopte solutia falimentului, reducand raspunderea acestora privind despagubirea fata de asigurati. Implicit, scade gradul de protectie al asiguratilor, in situatia extrem de probabila, cu care asiguratii se vor confrunta in urmatoarele luni.
    Acest paragraf (n.a art. 15 (2)) are urmatoarea semnificatie: creditorii (asiguratii) vor primi o suma ce nu va depasi plafonul de 450.000 lei, adica 100.000 Eur/dauna.
    Asiguratii si pagubitii societatilor de asigurari aflate in faliment, vor primi sume de despagubire plafonate la acel cuantum, chiar daca instanta de judecata a admis ca suma de plata cuvenita este una mult mai mare".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Parlamentul voteaza legea cate limiteaza despagubirile in caz de faliment al firmei de asigurari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016