Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Explicatii cu privire la intarzierea falimentului personal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: legea falimentului personal, bnr, mugur isarescu, persoane fizice, banci

In aceasta perioada, discutiile intarzie sa ajunga la o concluzie in ce priveste falimentul personal. Guvernatorul Mugur Isarescu a precizat ca BNR sustine legea falimentului personal, insa cadrul legislativ trebuie sa fie unul bun.

"Suntem pentru legea falimentului personal. O lege buna. Uitati cum a fost pentru legea insolventei firmelor (...) Sa va spun ce inseamna o lege care nu este buna. S-a dat legea insolventei persoanelor juridice, da? si s-a ajuns la urmatoarea situatie: intra o firma in insolventa, insa actionarul principal are voie a doua zi sa-si infiinteze alta firma. Pai, ce inseamna asta decat stimularea indisciplinei de plata? Este valabila in Romania. Deci, o lege a insolventei persoanelor fizice trebuie sa fie bine facuta, o lege care poate sa fie aplicabila", a afirmat Isarescu, potrivit Agerpres, intrebat daca legea falimentului personal nu ar aduce un echilibru de forte in negocierile individuale dintre clientii persoane fizice si banci, solutie propusa de banca centrala.

Totodata, anunta aceeasi sursa, intrebat daca BNR are in vedere un model de lege aplicat in prezent alte state sau ce inseamna o lege buna, oficialul BNR a spus: "O lege buna inseamna o lege buna. Bine facuta, cu grija".

In plus, Isarescu a precizat ca o lege buna presupune si posibilitatea practica de a fi aplicata, inclusiv din perspectiva organizarii sistemului juridic.

"Daca vine CSM-ul si ne spune ca n-are cum sa faca fata la un numar atat de mare de potentiale procese de insolventa, credeti ca momentul acela, cand se va introduce, va fi un moment bun? Nu va incurca mai mult lucrurile? La acest lucru ne referim", a adaugat seful bancii centrale.

De asemenea, anunta Agerpres, guvernatorul BNR considera nedrepta perceptia ca BNR s-ar opune unei legi a falimentului personal, aratand ca pozitia bancii centrale a fost doar de a pune unele intrebari si de se asigura ca legea va putea fi aplicabila si nu va afecta disciplina de plata.

FMI a transmis o scrisoare ministrului Finantelor, Darius Valcov, in legatura cu legea falimentului personal, precizand ca fara un studiu de impact adecvat si fara consultarea partilor interesate aceasta poate avea un impact negativ asupra pietei financiare.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Explicatii cu privire la intarzierea falimentului personal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016