Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

BNR modifica regulamentul privind institutiile financiare nebancare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Iun. 2012 Exclusiv
Tags: bnr, decizie, active evidentiate, microcredite, institutii nebancare

Avand in vedere prevederile art. 31 alin. (5) lit. b) si c) din Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul dispozitiilor art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei si ale Legii nr. 93/2009, cu modificarile si completarile ulterioare,

Banca Nationala a Romaniei emite prezentul regulament.

Articol unic. - Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 20/2009 privind institutiile financiare nebancare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 707 din 21 octombrie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

- La articolul 7 alineatul (1), punctul 8 va avea urmatorul cuprins:

"8. expunere -  orice suma aferenta activelor evidentiate in bilant sau elementelor din afara bilantului institutiei financiare nebancare care implica un risc efectiv sau potential pentru institutia financiara nebancara^1 si care rezulta din tranzactii incheiate cu o contrapartida in realizarea activitatii de creditare desfasurate conform obiectului de activitate, cum ar fi: acordare de credite (de consum, ipotecare, imobiliare, microcredite, finantarea tranzactiilor comerciale, operatiuni de factoring, scontare, forfetare etc.), leasing financiar, emiterea de garantii, asumarea de angajamaente de garantare si asumarea de angajamente de finantare si alte forme de finantare de natura creditului, inclusiv detinerile de valori mobiliare.


Nota 1: In calculul expunerii vor fi cuprinse inclusiv, dar fara a se limita la acestea, si urmatoarele sume: comisioanele percepute de creditor in contextul respectivei operatiuni de creditare, TVA facturat si, in masura in care acestea nu sunt platite direct de utilizator catre terti, primele datorate pentru asigurarea bunurilor ce fac obiectul contractelor de leasing si comisioanele pentru servicii de inmatriculare."


Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Numarul 408/19.VI.2012.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "BNR modifica regulamentul privind institutiile financiare nebancare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016