Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Scaderea pensiilor, masura luata in calcul anul trecut de Guvern, ar fi reprezentat o solutie mult mai buna decat cresterea TVA si ar fi ajutat Romania sa iasa mai repede din recesiune, dar aceasta ...
Scaderea pensiilor, masura luata in calcul anul trecut de Guvern, ar fi reprezentat o solutie mult mai buna decat cresterea TVA si ar fi ajutat Romania sa iasa mai repede din recesiune, dar aceasta varianta de reducere a pensiilor nu a avut suficient sprijin politic, considera Mugur Isarescu, guvernatorul BNR."Economia a incercat de doua ori sa iasa din recesiune, dar toate aceste balbe cu TVA ... Cred ca solutia propusa initial de Guvern pentru realizarea corectiei unde erau deficitele cele mai mari, in bugetele de asigurari sociale - si unde exista in continuare - si nu prin taxarea consumului intregii populatii prin majorarea TVA si crearea de inflatie (...) era mult mai buna din punct de vedere financiar. Nu a fost sustenabila politic. Nu a fost sprijinita suficient politic, dar ne ajuta sa iesim mult mai repede din recesiune. Si era probabil mai benefica si pentru cei carora li s-a dat sentimentul ca vor suferi mai putin", a afirmat Mugur Isarescu la un seminar pe teme economice.
Isarescu a aratat ca unul dintre lucrurile invatate atunci cand a fost premier, in 1999-2000, a fost ca "intre logica economica si financiara si cea politica exista diferente".
Guvernatorul BNR a spus, de asemena, ca una dintre invatamintele crizei este ca sectorul public trebuie sa faca loc treptat sectorului privat in dezvoltare.
"Acesta este viitorul. Binenteles ca vom pastra mereu un sector public, care trebuie sa fie eficient si aceasta este o chestiune cu care se ocupa in prezent Guvernul. Dar ce am facut in 2006-2008, sa dezvoltam exagerat sectorul public, mai ales pe partea sociala, cred ca trebuie evitat", a continuat Isarescu.
Isarescu a atras atentia ca, in momentul in care economia va reincepe sa creasca rapid, nu trebuie sa se spuna ca pot fi facute cheltuieli mari.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Cartea Verde a Contabilitatii

Manual de politici contabile - Stick USB
"Dimpotriva, regula este ca atunci cand economia creste si tinde sa se supraincalzeasca sa ajungi la surplusuri. Stiu ca este un mesaj total neconfortabil pentru politicieni. Unde se va intalni in viitor logica financiara cu cea politica… oricum sper ca diferentele vor fi mult mai apropiate decat cele din trecut", a concluzionat guvernatorul BNR.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MFP prezinta noile fonduri de care putem beneficia in 2013Proiect de Ordin ANAF: Legea zilierilor MODIFICA Declaratia Unica!Split TVA: Cine depune Formularul 310 si ce documente justificative sunt obligatoriiImplementare proiecte finantare europeana. Deducere TVARaport Consiliul Fiscal. Cum se prezinta colectarea impozitelor?Ultimele articole
Cifra de afaceri. TVA lunar devine OBLIGATORIU daca ai depasit 100.000 euroMijloace fixe. Tratament TVA in cazul vanzarilor de masini in UEAplicarea TVA la incasare. Conditii, termene si erori frecvente in 2025SAF-T 2025: Cum incadrezi entitatile neplatitoare de TVA in D406Depunere declaratii. Luni, 30 iunie 2025, termen limita pentru D394Articole similare
Partener in faliment. Cum procedam in ce priveste creantele?Aflati ce obligatii aveti cu termen la 27 martie pentru a nu plati amenzi!Monografie contabila leasing financiar. Regim fiscal TVA dupa 1 iulieTragedie fiscala in Romania – Partea IReducere comerciala inscrisa pe factura. Cum gestionam preturile produselor din punct de vedere fiscal si contabil?Ultimele articole
Mijloace fixe. Tratament TVA in cazul vanzarilor de masini in UETVA si CHELTUIELIle auto: Cand ai deducere integralaLeasing operational autovehicul. Deductibilitate CHELTUIELI si TVA in acest cazTaxe PFA: Cum calculeaza CASS un PFA care este si pensionarD101 in 2025. Cum trebuie completat formularul de ONG-uri. Exemplu practic
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"