Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scaderea pensiilor ar fi fost solutia preferata si de Isarescu fata de cresterea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Mai. 2011
Tags: tva, cheltuieli

Scaderea pensiilor, masura luata in calcul anul trecut de Guvern, ar fi reprezentat o solutie mult mai buna decat cresterea TVA si ar fi ajutat Romania sa iasa mai repede din recesiune, dar aceasta ...

Scaderea pensiilor, masura luata in calcul anul trecut de Guvern, ar fi reprezentat o solutie mult mai buna decat cresterea TVA si ar fi ajutat Romania sa iasa mai repede din recesiune, dar aceasta varianta de reducere a pensiilor nu a avut suficient sprijin politic, considera Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

"Economia a incercat de doua ori sa iasa din recesiune, dar toate aceste balbe cu TVA ... Cred ca solutia propusa initial de Guvern pentru realizarea corectiei unde erau deficitele cele mai mari, in bugetele de asigurari sociale - si unde exista in continuare - si nu prin taxarea consumului intregii populatii prin majorarea TVA si crearea de inflatie (...) era mult mai buna din punct de vedere financiar. Nu a fost sustenabila politic. Nu a fost sprijinita suficient politic, dar ne ajuta sa iesim mult mai repede din recesiune. Si era probabil mai benefica si pentru cei carora li s-a dat sentimentul ca vor suferi mai putin", a afirmat Mugur Isarescu la un seminar pe teme economice.

Isarescu a aratat ca unul dintre lucrurile invatate atunci cand a fost premier, in 1999-2000, a fost ca "intre logica economica si financiara si cea politica exista diferente".

Guvernatorul BNR a spus, de asemena, ca una dintre invatamintele crizei este ca sectorul public trebuie sa faca loc treptat sectorului privat in dezvoltare.

"Acesta este viitorul. Binenteles ca vom pastra mereu un sector public, care trebuie sa fie eficient si aceasta este o chestiune cu care se ocupa in prezent Guvernul. Dar ce am facut in 2006-2008, sa dezvoltam exagerat sectorul public, mai ales pe partea sociala, cred ca trebuie evitat", a continuat Isarescu.

Isarescu a atras atentia ca, in momentul in care economia va reincepe sa creasca rapid, nu trebuie sa se spuna ca pot fi facute cheltuieli mari.

"Dimpotriva, regula este ca atunci cand economia creste si tinde sa se supraincalzeasca sa ajungi la surplusuri. Stiu ca este un mesaj total neconfortabil pentru politicieni. Unde se va intalni in viitor logica financiara cu cea politica… oricum sper ca diferentele vor fi mult mai apropiate decat cele din trecut", a concluzionat guvernatorul BNR.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scaderea pensiilor ar fi fost solutia preferata si de Isarescu fata de cresterea TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016