Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Executivul si-a luat angajamentul in fata FMI sa elimine subventiile la energia termica cel tarziu pana la finele lunii august.Alocatiile pentru incalzire vor fi acordate exclusiv persoanelor ...
Executivul si-a luat angajamentul in fata FMI sa elimine subventiile la energia termica cel tarziu pana la finele lunii august.Alocatiile pentru incalzire vor fi acordate exclusiv persoanelor defavorizate.
"Pana la sfarsitul lunii august, vom imbunatati legislatia astfel incat alocatiile de incalzire sa fie orientate catre persoanele vulnerabile ale societatii, generand economii semnificative la buget", se precizeaza in scrisoarea de intentie convenita cu Fondul.
Subventia pentru producerea energiei termice este acordata in prezent atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale.
Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a precizat ca problema subventiei la incalzire a fost discutata in sedinta Executivului, stabilindu-se ca ministerele Finantelor, Administratiei si Muncii sa prezinte, in urmatoarele saptamani, variante de lucru privind subventiile la energia termica, tinand cont ca principiul subventionarii nu va mai fi aplicat tuturor persoanelor indiferent de venituri.

Cartea Verde a Contabilitatii

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
In prezent, de la nivel central, Guvernul acopera pana la 45% din cheltuielile cu combustibilul ale producatorilor de energie termica, iar pretul de facturare la populatie difera mult de la o localitate la alta, in functie de pretul de referinta stabilit de catre consiliul local si subventia acordata de fiecare primarie.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Care sunt industriile pe care isi bazeaza Romania cresterea economica?Top dificultati pe care le intampina in prezent IMM-urile din RomaniaFlorin Citu, despre reorganizarea ANAF: FMI sustine aproape in totalitate acest demersCare au fost singurele taxe convenite cu FMIComunicat MFP: Nu vor fi introduse noi taxe dupa acordul cu FMIUltimele articole
Cota redusa TVA de 5% pentru livrarea de locuinte ar putea fi aplicata si in cazul depasirii plafonului de 450.000 leiSituatiile financiare trimestriale centralizate NU se mai trimit pe suport hartie la Ministerul Finantelor(Ordinul 494/2021)Masuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa formaDeclaratia 163 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completare
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"