Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol: 37 de studii de caz cel putin lamuritoare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: cheltuieli de protocol, deducere tva pentru cheltuieli de protocol, fiscalitate protocol, protocol 2015

Lamuresc totul. Nu ramane nicio necunoscuta in ceea ce priveste modul in care se inregistreaza corect cheltuielile de protocol. Si cine nu vrea sa stie cum se procedeaza corect si perfect avantajos? Cine nu are nevoie de aceste informatii?


Mai ales cand sunt oferite de Dnul Adrian Benta, un nume pe care nimeni nu poate spune ca nu il recunoaste dintr-un milion.

Problema sensibila nr. 1: "Cheltuielile facute de management pentru masa, in timpul unei delegatii, sunt considerate cheltuieli de protocol?"
Raspunsul pe CD-ul “Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol. 37 de studii de caz”

Problema sensibila nr. 2: "Societatea a inchiriat un spatiu care este folosit drept apartament de protocol. Se poate deduce chiria pentru acest apartament? Mai este necesara inregistrarea acestui spatiu la Registrul Comertului si la Finante, ca sediu secundar?"
Raspunsul pe CD-ul “Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol. 37 de studii de caz”

Problema sensibila nr. 3: "O societate care merge pe pierdere poate inregistra cheltuieli de protocol? Ce documente trebuie anexate ca justificare «in scopul afacerii» astfel incat sa se faca delimitarea cheltuielilor de protocol de avantajele in natura?”
Raspunsul pe CD-ul “Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol. 37 de studii de caz conform Noului Cod fiscal”


Iata cateva studii de caz rezolvate pe CD-ul

“Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol. 37 de studii de caz conform Noului Cod fiscal”

Cadouri acordate partenerilor de afaceri. TVA. Autofactura
Intrebare: "Avand in vedere ca societatea acorda „cadouri” din produsele de stoc, in cea mai mare parte fiind achizitionate din spatiul comunitar (aplicand taxare inversa). Se colecteaza TVA la acordarea de cadouri din aceste produse?"

Monografie contabila, TVA protocol in diferite situatii
Intrebare: "Achitie protocol (cafea, apa etc.) care are valoarea de 1000 lei, TVA inclusa. Care este procedura de decontare TVA? Inregistrari contabile din 2013.

Incepand cu anul 2013, aceasta analiza se face lunar si pot fi intalnite urmatoarele situatii:
- Protocol Bunuri (bunuri achizitionate si acordate cu titlu gratuit sub forma de cadouri partenerilor de afaceri): TVA aferenta acestor bunuri este deductibila in masura in care valoarea individuala a unui cadou (baza TVA) nu depaseste 100 RON. Analiza se realizeaza pentru fiecare cadou oferit, iar pentru sumele individuale care depasesc 100 RON se colecteaza TVA aferenta la fiecare sfarsit de luna, prin emiterea de autofactura;

- Protocol Servicii (mese cu partenerii de afaceri): TVA este deductibila in masura in care actiunile de protocol sunt realizate in scopuri legate de activitatea economica a companiei. Daca se poate demonstra ca o masa la un restaurant a fost achitata in scopul afacerii atunci TVA este deductibila. Daca nu se poate demonstra o astfel de legatura, TVA se colecteaza la sfarsitul lunii prin emiterea de autofactura."

Cheltuieli de protocol pentru care nu s-a dedus TVA
Intrebare: "Ce trebuie facut in cazul in care s-a depasit plafonul de 2% pentru cheltuielile de protocol, dar nu s-a dedus TVA aferenta pentru niciuna din cheltuielile de protocol inregistrate. Mai este necesara autofactura?"

TVA cheltuieli de protocol
Intrebare: "Care este tratamentul fiscal al TVA si cheltuielilor, in cazul unei facturi de protocol (masa servita), firma platitoare de impozit venit microintreprindere? Dar in cazul achizitiilor de alcool, tigari?"

Si tot asa, pana la 37 de intrebari... (Raspunsurile pe CD)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol: 37 de studii de caz cel putin lamuritoare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016