Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nou proiect MFP privind declaratia pentru contributii, impozit si evidenta persoanelor asigurate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Iul. 2012 Exclusiv
Tags: mfp, anaf, contributii, persoane asigurate, obligatii plata, declaratie, ordin

ANAF a publicat proiectul de ordin comun al ministrului Finantelor Publice, ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si ministrului Sanatatii pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".


O R D I N pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a
"Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".

In temeiul art.108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art.296^19 alin.(6) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul Finantelor Publice, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, ministrul Sanatatii emit urmatorul ordin:

ART. 1 - (1) Se aproba modelul si continutul "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", precum si anexele 1.1 "Anexa angajator" si 1.2 "Anexa asigurat" la aceasta, prevazute in anexa nr.1.

(2) Anexa nr.1.1 "Anexa angajator" si Anexa nr.1.2 "Anexa asigurat" fac parte integranta din formularul de la alin.(1).
 
(3) Se aproba nomenclatoarele prevazute in anexele nr.2 - 6.

ART. 2 - Formularul prevazut la art.1 se completeaza si se depune conform instructiunilor prevazute in anexa nr.7.
ART. 3 Persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator sau entitati asimilate angajatorului, prevazute la art.296^3 si 296^19 alin.(2) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia depunerii declaratiilor de la art.1 prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cu respectarea conditiilor prevazute in anexa nr.8.

ART. 4 - Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si pastrare a formularului de la art.1 sunt stabilite in anexa nr.9.
 
ART. 5 - Anexele nr.1 - 9 fac parte integranta din prezentul ordin.

PROIECT
ART. 6 - (1) "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" se utilizeaza pentru declararea contributiilor sociale datorate, incepand cu obligatiile aferente lunii iulie 2012, cu termen de depunere pana la data de 25 august 2012 inclusiv.

(2) Pentru perioadele de raportare cuprinse intre 1 ianuarie 2011 si data intrarii in vigoare a prezentului ordin, "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" se completeaza si se rectifica, dupa caz, in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 1397/2010 privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".

Art. 7 - Directiile de specialitate si structurile subordonate din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerului Sanatatii vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 7 - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I


ANEXELE 1-9 pot fi consultante AICI.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nou proiect MFP privind declaratia pentru contributii, impozit si evidenta persoanelor asigurate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016