Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ghid TVA - Inregistrarea in alt stat membru UE, 47 Cazuri Speciale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: tva tari membre ue, tva ue, ghid tva, ghid tva specialisti

Derulati afaceri cu firme din alte tari membre UE? Daca situatia se aplica, atunci este obligatoriu sa fi consultat ghidul cu cele 47 de solutii propuse de acest CD. Daca inca nu ati avut ocazia, noi v-o oferim si va recomandam sa studiati cele 47 de studii de caz cu toata atentia.


In urma controalelor ANAF dispuse la firmele care deruleaza afaceri cu firme inregistrate in alte state membre UE, nu doar ca rezulta amenzi foarte mari. In multe cazuri, s-a dispus inceperea urmaririi penale.

La baza acestor situatii stau cazurile in care departamentul de contabilitate si sarcinile aferente sunt lasate pe mainile unor persoane care nu cunosc domeniul TVA in profunzime.

Esential de retinut: Explicatiile detaliate pentru fiecare Caz Special contin pagini axate pe legislatia aplicabila si pe rezolvarile conforme cu normele in vigoare. In plus, Comentariile specialistilor va explica pas cu pas ce TREBUIE si mai ales ce NU TREBUIE sa faceti in astfel de cazuri.

Iata si 2 exemple de cazuri speciale TVA:

Intrebare 1: Societatea noastra (inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 Codul fiscal si inscrisa in ROI), primeste spre prelucrare din Franta piese metalice, fara a face o achizitie intracomunitarea (aceste piese sunt transmise la societatea din Romania doar spre prelucrare). Le prelucreaza si emite factura pentru prestarea de serviciu catre o societate din SUA care o si achita. Va rugam sa ne lamuriti atat cu privire la natura operatiunii de intrare a pieselor in Romania, cat si cu privire la operatiunea de prestare de serviciu. De asemenea, va rugam sa ne spuneti care sunt aspectele fiscale implicate in operatiunile de mai sus. Societatea din SUA ar trebui sa-si deschida reprezentanta fiscala in Franta?
 
- Raspunsul detaliat oferit de Experti se regaseste in Ghidul de TVA

Intrebare 2: SC A SRL inregistrata ca platitoare de TVA, desfasoara activitate de comert cu amanuntul, dar in luna decembrie a achizitionat marfuri dintr-un stat membru de la o soc. X platitoare de TVA in statul respectiv, si vinde mai departe la o alta societate Y din acelasi stat membru tot platitoare de TVA. Cum procedam? Declaram prin declaratia 390 atat achizitia cat si livrarea?

- Raspunsul detaliat oferit de Experti se regaseste in Ghidul de TVA



Toate cele 47 de cazuri speciale se pot consulta in Ghidul de TVA in tari membre UE!


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ghid TVA - Inregistrarea in alt stat membru UE, 47 Cazuri Speciale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016