Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a aprobat! MAJORARI salariale, de la 1 august 2023, pentru personalul de specialitate medico-sanitar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 05 Iul. 2023
Guvernul a aprobat! MAJORARI salariale, de la 1 august 2023, pentru personalul de specialitate medico-sanitar
Tags: majorari salariale, categorii de bugetari

Guvernul a aprobat o Ordonanta de urgenta prin care sunt introduse majorari salariale, de la 1 august, pentru personalul de specialitate medico-sanitar angajat cu timp partial care efectueaza garzi si pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar-sanitar care asigura asistenta medicala.

Astfel, incepand cu data de 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar, care efectueaza garzi in baza unui contract individual de munca cu timp partial pentru activitatea prestata in linia de garda, si personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar-sanitar, care asigura asistenta medicala, beneficiaza si de o indemnizatie lunara bruta, dupa cum urmeaza:

 

- 500 lei pentru medicii specialisti si primari care efectueaza lunar o garda in afara normei legale de baza;

- 1.000 lei pentru medicii specialisti si primari care efectueaza lunar cel putin 2 garzi in afara normei legale de baza,

- 500 lei pentru biologii, chimistii si biochimistii care efectueaza lunar cel putin 2 garzi;

- 500 lei pentru asistentii medicali, tehnicieni de radiologie si imagistica licentiati, asistenti medicali de laborator clinic licentiati, licentiati in balneofiziokinetoterapie si recuperare, asistenti medicali dentari licentiati, asistenti medicali de profilaxie dentara licentiati, asistenti medicali licentiati in nutritie si dietetica, moase, asistenti medicali,  surori medicale, indiferent de nivelul studiilor;

- intre 100 lei si 300 lei lunar pentru fiecare zi lucrata in zilele de repaus saptamanal, sarbatori legale si in celelalte zile in care, potrivit legii nu se lucreaza, pentru toate categoriile de personal, cu exceptia medicilor specialisti si primari si a biologilor, chimistilor si biochimistilor care efectueaza lunar una sau doua garzi in afara normei legale de baza.

 

Masura adoptata urmeaza sa se aplice pana la data intrarii in vigoare a noii legi a salarizarii personalului platit din fonduri publice, iar banii necesari acestor majorari pentru personalul din unitatile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unitatile administrativ-teritoriale, aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, se asigura prin transferuri din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

 

De asemenea, pentru eliminarea inechitatilor si discrepantelor din randul salariatilor din unitatile sanitare publice, se mai reglementeaza acordarea contravalorii voucherelor de vacanta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, pentru cei care pana la aceasta data nu au beneficiat de vouchere de vacanta.

 

Actul normativ adoptat mai prevede instituirea unei limite clare a duratei concediului de odihna anual de pana la 38 de zile lucratoare in functie de vechime, calculate potrivit contractului colectiv de munca la nivelul sectorului bugetar “Sanatate”.

 

Totodata, pentru facilitarea ocuparii locurilor de munca din sistemul de sanatate, se reglementeaza ca salariatii concediati prin concediere colectiva, in urma desfiintarii unei unitati sanitare, au dreptul de a fi reangajati cu prioritate pe posturile reinfiintate, in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba, in cadrul unui termen de 12 luni de la data la care au fost concediati.



Sursa: MMPS
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a aprobat! MAJORARI salariale, de la 1 august 2023, pentru personalul de specialitate medico-sanitar":
Rating:

Nota: 4.09 din 5 din 53 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016